• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.05.2018

12:56

TRAMP ODBIO ZAŠTIĆENI TELEFON: Koristi dva ajfona, jedan samo za Tviter

Vesti

TRAMP ODBIO ZAŠTIĆENI TELEFON: Koristi dva ajfona, jedan samo za Tviter

Podeli vest

Predsednik SAD Donald Tramp koristi mobilne telefone u vlasništvu Bele kuće, koji nisu opremljeni savremenom zaštitom, što je promena prakse njegovih prethodnika i izlaže ga rizicima hakovanja i prisluškivanja, objavio je politico.com pozivajući se na dva neimenovana visoka zvaničnika Trampove administracije

Navodi se da je aktuelni šef Bele kuće, iako su ga saradnici ubeđivali da treba jednom mesečno da promeni telefon koji koristi za pisanje poruka na Tviteru, odbio to govoreći im da je to isuviše nezgodno.

SAD JE DEFINITIVNO GOTOV: Tramp pozdravio povratak Melanije, u tvitu joj POGREŠIO IME!

Prema tvrdnjama ovih zvaničnika, Tramp koristi najmanje dva ajfona, jedan za pozive i drugi sa aplikacijom za Tviter i masom novinskih sajtova. Oba telefona izdali su stručnjaci za informacione tehnologije Bele kuće i Agencija za komunikacije Bele kuće, u kojoj radi veliki broj vojnog osoblja zaduženog za nadgledanje telekomunikacija.

Navodi se da je Trampov prethodnik Barak Obama svakih 30 dana predavao telefone koje mu je izdala Bela kuća na proveru stručnjacima kako bi proverili da nisu hakovani ili prisluškivani.
Uz to, mobilni telefon koji Tramp koristi za pozive ima kameru i mikrofon, za razliku od onih koje je koristio Obama, što nosi rizik da hakeri mogu da mu pristupe. Navodi se da je GPS isključen na Trampovim uređajima.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija