• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnik.rs/Informer.rs

24.05.2018

15:15

ZAPAD NASTAVLJA HAJKU! Optužili Ruse za obaranje malezijskog aviona MH 17!

Vesti

ZAPAD NASTAVLJA HAJKU! Optužili Ruse za obaranje malezijskog aviona MH 17!

Podeli vest

Međunarodna istražna grupa koja istražuje okolnosti rušenja aviona "boing" na istoku Ukrajine otkrila je da je raketni sistem "Buk", koji je navodno oborio malezijski avion, pripadao 53. raketnoj brigadi Oružanih snaga Rusije, izjavio je načelnik Odeljenja za istragu Nacionalne policije Holandije Vilbert Paulisen

Dve godine kasnije, istražna grupa koju predvodi Holandija objavila je da je avion na letu MH17 navodno oborio sistem "Buk“ koji je iz Rusije donet na teritoriju istočne Ukrajine koja nije bila pod kontrolom Kijeva i da je sistem nakon nesreće vraćen. 

Rusija je više puta ukazivala na pristrasnost istrage, koja je ignorisala ruske argumente i zasnivala zaključke isključivo na ukrajinskim podacima.

Eksperimenti koncerna „Almaz-Antej“, vodećeg preduzeća za proizvodnju PVO sistema, uključujući i sisteme „Buk“, potvrdili su da je „boing“ oboren sa teritorije pod kontrolom ukrajinske vojske.

„Istražna grupa ispitala je sve raspoložive slike i ustanovila da raketni sistem ’Buk‘ ima nekoliko jedinstvenih karakteristika. Prema njima su istražitelji uspeli da dobiju njegove karakteristike. Nakon intenzivne uporedne istrage nekoliko ’bukova‘, ustanovljeno je da raketni sistem pripada 53. raketnoj brigadi iz Kurska u Rusiji“, izjavio je predstavnik Holandije na prezentaciji preliminarnih rezultata druge istrage o padu aviona.

„Konstatacija ove činjenice dovodi do pitanja kao što je stepen ličnog učešća ove brigade u napadu na avion na letu MH17. Ovo je važno pitanje koje je i dalje pod istragom“, rekao je holandski državni tužilac Fred Vesterbeke.

On je dodao da je istraga sada „u poslednjoj, ali najtežoj fazi“.

Malezijski avion „boing 777“ srušio se u istočnoj Ukrajini u julu 2014. godine tokom leta za Kuala Lumpur iz Amsterdama. U nesreći je poginulo svih 298 putnika i članova posade.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ljubo

pre 5 godina

Opet Holandjanin,ti odvratni protestanti ...zlo su nam naneli veliko od '99-te...

Nemanja

pre 5 godina

Samo nadjite motiv i resen slucaj. Kome je odgovaralo to sto se srusio civilni avion? A kad to resite, onda nadjite onu budalu koja je dozvolila da civilni avion leti iznad tog podrucja....

Srdjdjan

pre 5 godina

Nista novo, nastavlja se serija podmetanja slucajeva: Skripalj (nema dokaza), hem.otrovi u Siriji (nema dokaza), sad ovo (nema dokaza). Posle slucaja Skripalj samo se cekalo sta je sledece. I posle ovog bice opet neka podmetacina.

Ispravak

pre 5 godina

Optuzili su ih pre dve godine Sad su dokazali

INTERNET

pre 5 godina

Sećate li se onog internetskog ludaka koji je po video klipovima iz rata oko Krima i istoka Ukrajine našao video gde se vidi Ruski BUK prvo sa svim raketama a samo nekoliko minuta posle rušenje tog civilnog aviona, video sa jednom raketom manje i odmah je rekao da su ga Rusi srušili. Ne mogu da nađem link ako neko zna neka ga stavi ili samo naslov ili neka mediji pišu o tome jer je sada Međunarodni tim to i potvrdio.

Rus

pre 5 godina

Pa ko je kriv Rusima sto obaraju medjunarodne avione, izazivaju ratove sa susedima, mrznju, netrpeljivost i slicno bahato ponasanje prema svima.

Crni

pre 5 godina

Verovatno su nasli i licnu kartu operatera buka kabl sa prekidacem direktno do Putina. Koja budala leti iznad zone ratnog dejstva ili ko je dopustio? Sve idiot do idiota

Miki

pre 5 godina

Oni su ga oborili, da bi imali koga da lazno napadaju....Ruse. Mogu da dube na glavi, rusima ne mogu nista ! Ziveo veliki predsednik Putin, zivala mocna Rusija !

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija