• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.05.2018

18:13

MAKRON OPČINJEN PUTINOM: Evo kako su se šef Jelisejske palate i njegova supruga proveli tokom POSETE RUSIJI

Vesti

MAKRON OPČINJEN PUTINOM: Evo kako su se šef Jelisejske palate i njegova supruga proveli tokom POSETE RUSIJI

Podeli vest

Francuski predsednik Emanuel Makron potpuno je opčinjen ruskim kolegom Vladimirom Putinom. Makron, koji je u četvrtak otišao u dvodnevnu posetu Rusiji, sve vreme je očarano gledao u Putina, na svakom koraku isticao značaj rusko-francuskih odnosa i obraćao se ruskom lideru sa "dragi Vladimire"

Francuski predsednik je tačno godinu dana nakon što je ugostio ruskog kolegu u Versaju otišao u posetu Putinovom rodnom Sankt Peterburgu. Ruski lider primio je Makrona i njegovu 24 godine stariju suprugu Brižit u Konstantinovom dvorcu i pokazao im jednu od najlepših palata u zemlji, ali i ispričao kratku istoriju o njoj.

Makron: Bez Rusije
ništa ne može da se reši

Makron je sa Putinom na zajedničkoj konferenciji za novinare istakao da su dvojica lidera rešena da očuvaju iranski nuklearni sporazum uprkos pokušaju američkog predsednika Donalda Trampa da ga uništi. Takođe, Makron je priznao da se svetski problemi ne mogu rešavati bez Rusije.
- Svestan sam da Rusija ima nezamenjivu ulogu u rešavanju svetskih problema, poput iranskog nuklearnog sporazuma, Sirije, Ukrajine... - rekao je Makron.

Pokušaj prisnosti

Ruski mediji prenose da je Makron bio toliko očaran da je održao govor od čak 20 minuta.

- Njegov lirski govor trajao je jako dugo. Pričao je o istoriji francusko-ruskih odnosa i sa naročitim žarom naglašavao bliske veze. Prisutni su bili zapanjeni jer im se činilo kao da se Makron udvara ruskom predsedniku i pokušava na sve načine da zadobije njegove simpatije - naveli su mediji u Rusiji.

Osim tog neobičnog govora, svi su bili iznenađeni jer se Makron Putinu obraćao sa "dragi Vladimire".

- Uobičajen protokol prilikom poseta inostranstvu podrazumeva obraćanje domaćinu sa "vi" i oslovljavanje po prezimenu. Čak i oni koji su mnogo bliži sa Putinom, poput nemačke kancelarke Angele Merkel, ne zovu ga po imenu, bar kad su javni nastupi u pitanju. Međutim, francuski predsednik je sebi dao toliko slobode da ruskog lidera oslovi po imenu. Čak je tome dao još prisniju notu, obraćajući mu se sa "dragi" - komentarišu ruski mediji i ističu da Putin nije reagovao kao predsednik SAD Donald Tramp, koji se sve vreme grlio sa Makronom.

(VIDEO) ŠOJGU ZALEDIO SVET: U Siriji testirano lansiranje KRSTAREĆIH RAKETA SA AVIONA SU-57!

Kako dodaju, sve to se moglo i očekivati jer je Makron od samog početka opsednut Putinom. Jedan je od retkih svetskih lidera koji nije otkazao učešće na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, koji je održan u četvrtak i petak. Upravo taj događaj bio mu je povod da vidi Putina.

Bolesna opsednutost

Ne treba zaboraviti ni njegov razgovor sa novinarima francuskog radija RMC Žan-Žakom Burdenom i portala "Medijapart" Edvijem Plenelom u aprilu. Tada je otkrio svoju bolesnu opsednutost ruskim predsednikom. Makron je predstavnicima medija u neformalnom razgovoru ispričao da želi da bude kao Putin i da će uraditi sve da bi ga ruski lider primetio.

- Putin i ja smo jednaki - istakao je Makron.

On je dodao da ga šef Kremlja među svim svetskim liderima jedini razume.

Reuters

- On me baš razume. Odlučio sam da napadnem Siriju kako bih mu pokazao da smo i mi deo ovoga - rekao je Makron.

Treba pomenuti i to da je Putin bio prvi svetski lider kojeg je Makron pozvao u posetu nakon što je u maju prošle godine pobedio na predsedničkim izborima.

(VIDEO) KALINJINGRAD - NAJVEĆI KOŠMAR NATO: Naoružan do zuba, tu su iskanderi, rakete Iks-55 i Iks-101, brodovi i podmornice!

- Makron se od početka nameće kao lider Evrope. Putin mu je očigledno idol. Želi da se predstavi kao jedina čvrsta figura u Evropi, baš kao što je to Putin u Rusiji. Međutim, to mu ne ide baš najbolje, budući da je u svetu i dalje poznatiji po tome što je još u srednjoj školi imao seks sa tadašnjom profesorkom francuskog jezika Brižit Tronj, kojom se oženio 2007, kad je imao 30, a ona 54 godine - navode analitičari.

Brižit dobila ruže, pa prekidala muža i Putina

Vladimir Putin je u četvrtak priredio toplu dobrodošlicu Makronu i njegovoj supruzi Brižit. Budući da je pravi džentlmen, ruski predsednik je Brižit dao buket ruža.
To je očigledno bio povod da se žena francuskog lidera osmeli, te je u nekoliko navrata u pola reči prekidala i supruga i Putina.
Ruskog predsednika je prekinula nakon zajedničkog fotografisanja nekim pitanjem, a on joj je najljubaznije odgovorio. Zatim je tokom Makronovog monologa o odnosima Rusije i Francuske u nekoliko navrata postavljala potpitanja.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59