• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.05.2018

21:41

(FOTO) JAPANAC U KREMLJU: ​Putin i Abe razgovarali sa astronautima na MSS!

Vesti

(FOTO) JAPANAC U KREMLJU: ​Putin i Abe razgovarali sa astronautima na MSS!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin i japanski premijer Šinzo Abe razgovarali su sa astronautima na Međunarodnoj svemirskoj stanici (MŠ) putem video poziva iz Kremlja.

Na MSS se trenutno nalaze dva ruska kosmonauta i jedan japanski astronaut.

U Kremlju je povodom razgovora dvojice lidera sa posadom MSS postavljen ogroman televizor. Sa Putinom i Abeom razgovarali su komandant Ekspedicije 55 MŠ Anton Škaplerov i Japanac Norišige Nakani iz Japanske aeronatučke istraživačke kompanije, navodi TAS S.

Pre razgovora sa astronautima, Putin i Abe su razgovarali na formalnoj večeri, međutim, TAS S ne navodi kojih su se tema dotakli. Njih dvojica su večeras posetili i Boljšoj teatar.

tanjug ap

Strpljivo raditi na mirovnom sporazumu s Japanom

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas nakon sastanka sa japanskim premijerom Šinzo Abeom da je važno da se strpljivo radi na rešenju sa Japanom, kako bi dve zemlje konačno mogle da potpišu mirovni sporazum. 
Abe je rekao da se sa Putinom dogovorio da će ubrzati rad na rešavanju spora oko ostrva u Tihom okeanu nadomak severoistočne obale Japana, navodi Rojters.

Moskva je ostrva zauzela nakon Drugog svetskog rata, do kada su bila u vlasništvu Japana.

tanjug ap


Putin pozvao na uzdržanost na Korejskom poluostrvu

Putin je pozvao je sve strane umešane u krizu na Korejskom poluostrvu da pokažu uzdržanost, dok je japanski premijer Šinzo Abe rekao da je ključno da Pjongjang u potpunosti uništi svoj nuklearni arsenal.
Njih dvojica su se obratili novinarima na konferenciji u Moskvi nakon razgovora o trenutnim geopolitičkim problemima, prenosi Rojters.

Severna Koreja je 24. maja uništila svoj jedini poligon za testiranje nuklearnog oružja, što su potvrdili strani novinari koji su prisustvovali uništenju poligona.

PUTIN JASNO PORUČIO ZAPADU: Morate da poštujete naše interese, NE PRELAZITE "CRVENU LINIJU"!

(VIDEO) PUTIN PENZIONISAO TOMAHAVKE: Ameri povlače čuvene krstareće rakete, POSTALE LAKA META ZA RUSKU PVO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59