• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

27.05.2018

13:25

20.000 GROMOVA UDARILO U VELIKOJ BRITANIJI: Nevreme omelo letove na aerodromu kod Londona

Vesti

20.000 GROMOVA UDARILO U VELIKOJ BRITANIJI: Nevreme omelo letove na aerodromu kod Londona

Podeli vest

Oko 20.000 udara gromova zabeleženo je u Velikoj Britaniji tokom jake oluje, a jedan aerodrom nadomak Londona prijavio je probleme sa letovima

Najmanje 64.000 udara munja zabeleženo je u Britaniji tokom snažne oluje praćene grmljavinom, a na londonskom aerodromu "Stansted" došlo je do poremećaja letova zbog oštećenja sistema za sipanje goriva u letelice u koji je udario grom.

To toga je došlo pošto je oštećen sistem za punjenje goriva, saopštila je britanska meteorološka služba.

Aerodrom Stansted naveo je da "sistem za dopunu gorivom nije bio dostupan u jednom periodu jutros" posle udara groma. 

Dodaje se da inženjeri rade na licu mesta kako bi sistem bio popravljen, međutim i dalje postoji mogućnost da letovi budu "preusmereni, odloženi ili otkazani". 

(VIDEO) DA LI JE OVO NAJSMRTONOSNIJI AERODROM NA SVETU? Ko je lud da sleti ovde, navigaciona oprema potiče iz 1948. godine!

Irska niskotarifna avio-kompanija "Rajan er" nije precizirala koliko letova te kompanije je pogođeno otkazivanjem ili odlaganjem letova na tom aerodromu, ali je za pojedine letove ponudila povraćaj novca. 

Meteorolog Čarli Pauel rekao je da ta informacija pokazuje da je bilo između 15.000 i 20.000 udara gromova širom Velike Britanije tokom noći.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija