• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.05.2018

11:25

HITLER I STALJIN SU NAPRAVILI EU, SADA JOJ JE NAJVEĆA NADA PUTIN: Švarcenbergove reči odjekuju Evropom!

Vesti

HITLER I STALJIN SU NAPRAVILI EU, SADA JOJ JE NAJVEĆA NADA PUTIN: Švarcenbergove reči odjekuju Evropom!

Podeli vest

Bivši šef češke diplomatije Karel Švarcenberg smatra da je Evropska unija najveći uspeh koji je ikada postignut i dodaje da bez Hitlera i Staljina nikada ne bi došlo do evropskog ujedinjenja

Sada ponovo mislimo da možemo da savladamo sve nacionalno, zato što je sećanje na obojicu izbledelo, rekao je on na konferenciji o evropskim vrednostima u Ambasadi Mađarske u Beču.

Švarcenberg je kazao da je zato njegova najveća nada za Evropu ruski predsednik Vladimir Putin.

- Verujem u Evropu - poručio je on dodajući, da ima probleme sa pojmom vrednosti, jer je on suviše nejasan, zbog čega radije voli "pravila".

Prethodno je evropski komesar za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport Tibor Navračič, u svom govoru, zatražio više privrženosti vrednostima, jer globalizaciju mnogi smatraju kao pretnju, a manji broj kao šansu.

(VIDEO) TAKO TO RADI S-500! NATO U ŠOKU, RUSI OBORILI RAKETU NA 500 KILOMETARA: SAD nemo posmatrale šta čini Putinovo superoružje!

- Kako da integrišemo migrante ako ne možemo da im prikažemo pozitivne vrendosti. Verovati u Boga je lična odluka, hrišćanski koreni Evrope su činjenica - poručio je on.

(VIDEO) I NEMCI SU UKAPIRALI, PUTIN KRIM UČINIO NEOSVOJIVIM: Svako ko bi ga napao bio bi PRETVOREN U PRAH I PEPEO!

Posebna evropska vrednost je stvaranje zajedništva kroz razlike, rekao je bivši poljski državni sekretar za kulturu i visoko obrazovanje Aleksander Bobko.

fotomontaža

Direktor agencije EU za osnovna prava Majkel Oflaherti rekao je da sloboda govora ne sme da se dovodi u pitanje, a da postoji problem da se ne kažnjava govor mržnje.

BRISEL NAM SMESTIO, SRBIJA I DEFINITIVNO TAMPON ZONA ZA MIGRANTE: Crno nam se piše, postali smo poslednja granica ka EU!

- Takođe ne može nikada biti evropska vrednost da se uskrati pravo na azil - poručio je on dodajući da je hrišćanstvo važno za evropsku istoriju, ali da ono danas konkuriše sa drugim verama, zbog čega je važno pobrinuti se za neutralnost.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bgd

pre 5 godina

Evropljani kao da su slepi ili pali s Marsa. Kako integrisati populaciju koja misli da su žene niža bića i koju uče da svi koji nisu muslimani ne zaslužuju da žive? To je nemoguće, ne dolaze oni da bi se integrisali već da bi domicilnom stanovništvu nametnuli svoje vrednosti.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija