• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.05.2018

19:56

TEŠKA BRUKA U BEČU! Kritike zbog knjige o Tačiju: Promovišete TERORISTU I TRGOVCA ORGANIMA

Vesti

TEŠKA BRUKA U BEČU! Kritike zbog knjige o Tačiju: Promovišete TERORISTU I TRGOVCA ORGANIMA

Podeli vest

U organizaciji Austrijskog instituta za evropske i bezbednosne politike i Instituta dunavskog regiona i centralne Evrope (IDM), sutra će(sreda), u Diplomatskoj akademiji u Beču, biti predstavljena knjiga "Nova država – moderni državnik Hašim Tači", a komentare je izazvala i pre nego što se dogodila

Radi se o knjizi britanske novinarke Suzi Džeger, a na promociji će, pored kosovskog predsednika Hašima Tačija, govoriti Alber Roan, bivši učesnik u pregovorima o statusu Kosova i Metohije i nekadašnji generalni sekretar austrijskog ministarstva za spoljne poslove, Volfgang Petrič, bivši izaslanik EU za Kosovo i Metohiju.

Predstavljanje knjige je najavljeno saopštenjem autorke i Rodžera Bojsa, koje se završava pompeznom ocenom da je "knjiga priča o retkom uspehu zapadne vojne intervencije i prvoj biografiji novog predsednika Kosova, najmlađe evropske države".

Na ovu najavu mnogi su reagovali podsećanjem da je agresija NATO-a na Srbiju (SRJ) 1999. godine izvršena u savezu sa terorističkom OVK, čiji je jedan od lidera bio upravo Hašim Tači.

Tu agresiju, povodom predstavljanja knjige o Hašimu Tačiju, Rodžer Bojs i Suzi Džeger nazivaju "redak uspeh zapadne vojne intervencije".

Protivnici priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, zbog toga, vide knjigu kao propagandu NATO-a i savezništva sa terorističkom OVK.

Takođe podsećaju da je Tači jedan od lidera terorističke OVK koji je u izveštaju švajcarskog parlamentarca u Savetu Evrope, Dika Martija, indiciran kao odgovoran za zločine protiv Srba.

Oni podsećaju da se knjiga o Tačiju pojavljuje uoči početka rada Međunarodnog suda za zločine protiv Srba na Kosovu i Metohiji. Hašim Tači je na srpskoj Interpolovoj poternici za zločine protiv Srba.

- Diplomatska akademija priređuje sutra promociju jednom ratnom zločincu, teroristi i trgovcu organima- ističu kritičari u Beču.

ZLOČINAC TAČI odlikovao generala koji je bacao OSIROMAŠENI URANIJUM na srpsku decu!

VUČIĆ ODBIO DA SE RUKUJE S TAČIJEM: Naredio je prebijanje Marka Đurića, JA MU NIŠTA NE VERUJEM!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sloba

pre 5 godina

Da li su na promociju pozvali I Madlenkicu O. Bila bi velika steta da I ona ne dodje I prozbori koju rec o svom ljubimcu.

zanimljivo

pre 5 godina

Zaboravio si Klintonku, tek tad bi jahaci apokalipse bili kompletni.

Aleksa Veliki

pre 5 godina

Pa bre , zar je ta babetina jos ziva ?!!!!

DxD

pre 5 godina

Sama knjiga o zlocincu i njena promocija nisu nista drugo do fasizam,nacizam ili,kako se ono kaze,evropske vrijednosti.Velicati jednog takvog ratnog zlocinca i prodavca ljudskih organa je nista drugo do izraz mrznje prema Srbima.Sramota za Bec,sramota za EU,sramota za cijeli Zapad koji gura u "nezavisnost" srpske AP Kosovo i Metohija.

Saradžogla

pre 5 godina

Нико да свету каже истину да је Хашиш Тачи србин из фамилије Даниловић са славом Митровдан а коју и он обележава.Његов прадеда Радосав Даниловић је био православни поп и ИЗ КОРИСТИ је прешао у ислам са новим именом Јусуф.Тај јерес промене је смртно платила његова друга жена туркиња која је умрла на порођају.Радосав па Јусуф је имао четири сина од којих је један деда Хашиш Тачија.У исламском свету Радосав - Јусуф није имао никакву значајну функцију јер ни једна вера не готиви такве издајнике већ им користе за ,,прљаве радње,,!

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija