• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.05.2018

08:17

MEKSIKO REKAO "NE" TRAMPU! Penja mu poručio: NEĆEMO NIKADA PLATITI TVOJ GLUPI ZID!

Vesti

MEKSIKO REKAO "NE" TRAMPU! Penja mu poručio: NEĆEMO NIKADA PLATITI TVOJ GLUPI ZID!

Podeli vest

Američki predsednik ponovo je optužio Meksiko da na redi ništa kako bi se zaustavili ilegalni ulasci u SAD

On je ponovio svoju pretnju, iznetu još za vreme predizborne kampanje, da će Meksiko, pre ili kasnije morati da plati izgradnju zida, između SAD i Meksika, koji je ustvari Trampova zamisao.

Zid je bio jedna od centralnih tema tokom Trampove kampanje, podseća Rojters i navodi da je američki predsednik zamislio da tako spreči veliki broj ilegalnih ulazaka u SAD iz Meksika, odakle dolaze, kako je sam više puta rekao, najokoreliji kriminalci. 

Takođe, zid je i najveća tačka razdora Amerike i Meksika, budući da zvaničnici s druge strane zida ne gledaju blagonaklono na Trampovu zamisao, koju je počeo već i da sporvodi u delo. 

"Na kraju, Meksiko će platiti za zid", poručio je američki predsednik okupljenoj masi u Nešvilu. "Oni ne rade apsolutno ništa kako bi zaustavili ljude iz Meksika, Hondurasa i tamo nekih drugih zemalja da ilegalno ulaze u SAD...Ne rade ništa da nam pomognu", dodao je Tramp. 


Sat vremena nakon Trampove poruke, dobio je i odgovor od meksičkog predsednika Enrike Penja Nieta, koji mu je putem Tvitera poručio: "Predsedniku Donaldu Trampu: NE. Meksiko neće NIKADA platiti za zid. Ne sad, ne nikad. Iskreno, Veksiko (svi mi)." 


Interesantno je, navodi Rojters da je Penja ovu p oruku najpre napisao na engleskom, a tek potom ju je napisao i na španskom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija