• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.05.2018

15:10

U BELGIJI IPAK TERORISTIČKI NAPAD: Ubica  radikalizovan u zatvoru gde je prešao u islam

Vesti

U BELGIJI IPAK TERORISTIČKI NAPAD: Ubica radikalizovan u zatvoru gde je prešao u islam

Podeli vest

Muškarac, koji je usmrtio tri osobe u belgijskom gradu Liježu, počinio je "terorističko ubistvo", saopštili su danas tužioci, dok belgijske vlasti pokušavaju da ustanove da li je napadač delovao samostalno

Belgijski federalni sudija Venke Rogen rekla je da se napad smatra "terorističkim ubistvom ili pokušajem terorističkog ubistva", preneo je AP. 

Kako ja objasnila, napad se tretira kao teroristički zbog načina na koji je delovao napadač, identifikovan kao Benjamin Herman, a koji, kako navodi, podseća na pozive Islamske države putem video snimaka da se napadaju policajci noževima i da im se otima oružje.

(UZNEMIRUJUĆI SNIMAK) OVAKO JE BELGIJSKA POLICIJA IZREŠETALA UBICU! Izašao iz zatvora, a dan kasnije POBIO LJUDE!

Ukazala je i na to da je napadač uzvikivao "Alahu Akbar", a bio je i u kontaktu sa radikalizovanim osobama, prenosi AP. 

Istražni sudija, čija je specijalnost terorizam, naredila je da se obavi autopsija ubijenih i toksikološki pregleda napadač. 
Lokalni javni tužilac ranije je saopštio da belgijsko tužilaštvo istražuje ubistvo dve policajke i slučajnog prolaznika u Liježu kao teroristički incident. Napadač je na njih nasrnuo s leđa nožem, uzeo pištolj jedne od njih i potom ih ubio.

Ubio je i mladića koji je sedeo u parkiranom automobilu, a potom je pokušao da se sakrije u obližnju školu gde je u okršaju s policijom ubijen.

(VIDEO) DRAMA U BELGIJI, ČETVORO MRTVIH: Napadač držao ženu kao taoca, u obračunu STRADALA I DVA POLICAJCA

Belgijski ministar unutrašnjih poslova Žan Žambon ranije danas je rekao da je Herman noć pre napada ubio još jednu osobu.
On je potvrdio da je žrtva bivši zatvorenik koji je proveo izvesno vreme u zatvoru sa Hermanom, prenosi AP. Rojters prenosi da je Herman radikalizovan u zatvoru gde je prešao u islam.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Flavie Felix IV

pre 5 godina

Radikalizovan u zatvoru?pa ko ga je radikalizovao?ovi kao da su pali sa marsa,zna se sta se radi sa tim likovima nije to dzihadi diznilend

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija