• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Pravda

30.05.2018

17:57

(VIDEO) PUTIN ZALEDIO PENTAGON, na osnovu ZAROBLJENIH "TOMOHAVKA" IZ SIRIJE pravi sistem za ELEKTRONSKI RAT!

Vesti

(VIDEO) PUTIN ZALEDIO PENTAGON, na osnovu ZAROBLJENIH "TOMOHAVKA" IZ SIRIJE pravi sistem za ELEKTRONSKI RAT!

Podeli vest

Novi ruski kompleksi elektronskog ratovanja biće stvoreni uzimajući u obzir informacije dobijene tokom analize američkih krstarećih raketa "Tomohavk" koje su dostavljene u Rusiju nakon napada koalicije na Siriju

Vladimir Mikejev, prvi zamenik generalnog direktora koncerna Radioelektronske tehnologije, potvrdio je za RIA Novosti da Moskva ima "žive Tomahavke" i da će ih iskoristiti da poboljša svoj sistem za elektronsko ratovanje.

U međuvremenu, Pentagon je odlučio da odmah penzioniše čuvene američke krstareće rakete, a sada je jasno i zašto je to odlučio. 

- Naravno, na osnovu ovog iskustva (raketnog napada zapadne koalicije na Siriju) sada se pripremaju projektni zadaci za novi posao, u kojem će se, uzimajući u obzir sve dobijene informacije, izgraditi obrazac naše nove tehnike za elektronsko ratovanje. Nova tehnologija trebalo bi da pokrije sve opsege - i optičke i radio, koje smo videli u proizvodima naših kolega - rekao je Mikejev.

Govoreći o vremenu stvaranja novih obrazaca, on je primetio da u skladu sa zahtevima državnih kupaca kompletan ciklus traje oko 2-3 godine, ako ovi uzorci ne budu izuzetak.

(VIDEO) PUTIN PENZIONISAO TOMAHAVKE: Ameri povlače čuvene krstareće rakete, POSTALE LAKA META ZA RUSKU PVO!

- Nama pre svega, kao profesionalcima, veoma je zanimljivo videti primenu različite vojne opreme u Siriji, uključujući i žTomahavkž. Imajući ovaj projektil u ruci, jasno razumemo kakve ima komunikacione kanale, informacije i kontrolu, navigaciju i lokaciju. Pored toga, u praksi je bilo moguće proceniti stepen zaštite ovih kanala. Istovremeno, svaki od ovih kanala je za nas veoma interesantan sa stanovišta radio-elektronskog dejstva na njih. Poznavajući sve ove parametre, mi ćemo moći efikasnije blokirati ove krstareće rakete u svim fazama njihove borbene upotrebe - rekao je on.

Mikejev je dodao da danas sa interesovanjem ruski stručnjaci gledaju i na zapadne bespilotne letelice, kao i na američke avione F-22 i F-35 Vazduhoplovstva Izraela, koji su se nedavno aktivno primenjivali u sirijskom regionu.

(VIDEO) LAZANSKI: NATO je Albancima na KiM obezbedio ORUŽJE, VEŽBE, OBUKU!

Podsetimo, posle napada 14. aprila sa učešćem 105 raznih raketa, sirijska vojska je pronašla dva neeksplodirana "Tomahavka" te ih predala Rusiji. Ministarstvo odbrane je 25. aprila pokazalo olupine raketa ispaljenih od strane SAD, Britanije i Francuske na Siriju, uključujući "Tomahavke", koji nisu došli do svog cilja.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DxD

pre 5 godina

Mozda su ove rakete "Tomahawk" iz Sirije modernije,ali znamo da su Rusija i Kina dobile od R.Srpske 1995 god i Srbije 1999 god tadasnje "Tomahawke" i da su na osnovu njih Rusi napravili "Kalibre",a Kinezi vise njihovih novih raketa slicnih "Tomahawk"-u.A,jedan kineski novinar je priznao da su od R.Srpske dobili jedan od dva "Tomahawk" -a koji su pali u ribnjak blizu banjaluckog aerodroma i nisu eksplodirali.A,svi smo vidjeli neeksplodiranu i neostecenu raketu "Tomahawk" u vocnjaku nekog covjeka u Srbiji 1999 god. koja mje zavrsila u Rusiji. I da jos dodamo da su i Rusi i Kinezi dobili od Srbije dijelove aviona F-117 i na osnovu toga napravili svoje nevidljive avione.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija