• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.05.2018

09:07

(VIDEO) LAVROV U SEVERNOJ KOREJI:​​ Rešenje nuklearnog pitanja nemoguće ako se Pjongjangu ne ukinu sankcije

Vesti

(VIDEO) LAVROV U SEVERNOJ KOREJI:​​ Rešenje nuklearnog pitanja nemoguće ako se Pjongjangu ne ukinu sankcije

Podeli vest

Severnokorejski predsednik Kim Džong Un primio je danas ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova u svojoj rezidenciji u Pjongjangu, kako bi razgovarali o problemima na Korejskom poluostrvu

Lavrov je prvi predstavnik Rusije koji se sastaje sa severnokorejskim liderom Kim Džong unom, prenosi Tas s.

- Čak i ako su pojedini Rusi videli Kim Džong Una, on je prvi zvaničnik koji se sastaje sa Kimom - rekao je jedan od članova ruske delegacije. 

Severnokorejski predsednik Kim Džong Un primio je danas ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova u svojoj rezidenciji u Pjongjangu, kako bi razgovarali o problemima na Korejskom poluostrvu.

Rešenje pitanja nuklearnog programa na Korejskom poluostrvu ne može da bude potpuno ako ne budu ukinute sankcije Pjongjangu, istakao je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov koji je u radnoj poseti Pjongjagnu

Lavrov je rekao da pregovarači treba da pronađu načine za denuklearizaciju i smatra da to ne može biti urađeno u jednom koraku, prenela je agencija Tas s.

  - Nemoguće je u jednom koraku osigurati denuklearizaciju, zato sigurno tu treba da bude nekih faza i dođe do približavanja u svakoj od tih faza - rekao je Lavrov posle razgovora sa severnokorejskim kolegom Ri Jong-hoom.

Šef ruske diplomatije je pozvao na preduzimanje koraka kojim bi se sprečilo ometanje dogovora postignutih na samitu između dve Koreje i dogovora o održavanju samita između Severne Koreje i SAD.

Lavrov je rekao da Rusija pozdravlja kontakte koji su se razvili između Severne i Južne Koreje, kao i Severne Koreje i SAD.

LAVROV PUTUJE U SEVERNU KOREJU: Ruski ministar uzvraća posetu

- Pozdravljamo samit između Pjongjanga i Seula koji se dogodio i planiranog susreta na najvišem nivou između lidera Severne Koreje i SAD - rekao je Lavrov.
Moskva je, rekao je šef ruske diplomatije, zainteresovana za primenu trilateralnog ekonomskog projekta sa Pjongjangom i Seulom, uključujući izgradnju železnice.

Lavrov je naveo da su lideri Severne i Južne Koreje na svom sastanku izrazili interesovanjev da dođe do objedinjavanja železničke mreže.

- Rusija, kao dobar sused Severne Koreje, spremna je da doprinese tim naporima - dodao je Lavrov.
On je naglasio da Moskva i Pjongjang mogu da prošire trgovinske i ekonomske odnose u skladu sa odlukama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Lavrov je u radnoj poseti Pjongjangu, prvoj od 2009. godine, navela je agencija Tas s.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija