• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.05.2018

13:00

CIA IMALA TAJNE ZATVORE U RUMUNIJI I LITVANIJI? Strazbur pozvao de se istraži slučaj i kazne odgovorni

Vesti

CIA IMALA TAJNE ZATVORE U RUMUNIJI I LITVANIJI? Strazbur pozvao de se istraži slučaj i kazne odgovorni

Podeli vest

Rumunija i Litvanija dozvolile su da na njihovim teritorijama budu smešteni tajni zatvori SAD u kojima su pritvoreni i zlostavljani Palestinac i državljanin Saudijske Arabije, presudio je danas Evropski sud za ljudska prava sa sedištem u Strazburu

Kako prenosi AP, sud je saopštio da je državljanin Saudijske Arabije Abd al Rahim Al Naširi, koji je kasnije poslat u zatvor u zalivu Gvantanamo, bio pritvoren i zlostavljan u Rumuniji od septembra 2003. do oktobra 2005.

Sud je zato pozvao Rumuniju da istraži taj slučaj i kazni odgovorne, ali, kako agencija napominje, Bukurešt negira da su se na njenoj teritoriji nalazile takve ustanove Centralne obaveštajne agencije SAD (CIA).
Sud je, navodi se, saopštio i da je Litvanija na svojoj teritoriji obezbedila da se nalazi zatvor CIA od februara 2005. do marta 2006, gde je bio zatočen Palestinac Abu Zubajdah, osumnjičen da je planirao napade 11. septembra 2001.

Advokat Al Naširija presudu suda je okarakterisao kao "oštar prekor sramnim pokušajima Rumunije" da prikrije da je obzbedila na svojoj teritoriji postojanje tajnog zatvora CIA.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 5 godina

Tek sad a to se odavno zna. To nije nista novo samo se EU pretvara.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija