• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.05.2018

16:20

LAVROV PRENEO PUTINOVE POZDRAVE SEVERNOJ KOREJI: Kim mu se žalio na Amerikance, a to što je rekao sigurno se neće dopasti Trampu!

Vesti

LAVROV PRENEO PUTINOVE POZDRAVE SEVERNOJ KOREJI: Kim mu se žalio na Amerikance, a to što je rekao sigurno se neće dopasti Trampu!

Podeli vest

Severnokorejski lider Kim Džong Un žalio se danas ruskom kolegi Sergeju Lavrovu na "američki hegemonizam", piše AP navodeći da će ta izjava verovatno zakomplikovati odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama imajući u vidu planove za sastanak Kima sa predsednikom SAD Donaldom Trampom u Singapuru 12. juna

Kim je rekao Lavrovu da se nada intenziviranju saradnje sa Rusijom koja je, kako se navodi, prethodnih meseci uglavnom ostala na marginama, kada je Kim napravio veliko diplomatsko približavanje Vašingtonu kao i Južnoj Koreji i Kini. 

- Dok se trudimo da se prilagodimo političkoj situaciji pred američkim hegemonizmom, spreman sam da detaljno i temeljno razmenim mišljenja sa vašim liderstvom i nadam se da ćemo to učiniti - rekao je Kim Lavrovu, prenosi AP.
Kim je i ranije upućivao oštre izjave a više puta je i pretio nuklearnim napadima na SAD , podseća agencija uz napomenu da današnja izjava dolazi u osetljivom trenutku kada je jedan od Kimovih najviših saradnika u Njujorku gde razgovara sa državnim sekretarom Majkom Pompeom o planiranom samitu. 

(VIDEO) LAVROV U SEVERNOJ KOREJI: Rešenje nuklearnog pitanja nemoguće ako se Pjongjangu ne ukinu sankcije


Poseta Lavrova Pjongjangu ukazuje na to da Rusija želi da se uključi i osigura da je Severna Koreja informiše o svojim namerama. 

Lavrov je preneo Kimu "najtoplije pozdrave" i "najlepše želje" predsednika Putina za njegove "velike napore" na Korejskom poluostrvu, a izrazio je i podršku Moskve sporazumu Kima sa južnokorejskim predsednikom Mun Džae-inom o okončanju neprijateljstava između dve Koreje.
Video snimak početka sastanka Lavrova i Kima pokazuje i da je Lavrov pozvao Kima da poseti Moskvu, navodi AP.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija