• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji

01.06.2018

15:37

POSTOJE DVA PUTINA! SAVETNIK PREDSEDNIKA RUSIJE ŠOKIRAO SVET: Aleksandar Dugin otkrio strogo čuvanu tajnu!

Vesti

POSTOJE DVA PUTINA! SAVETNIK PREDSEDNIKA RUSIJE ŠOKIRAO SVET: Aleksandar Dugin otkrio strogo čuvanu tajnu!

Podeli vest

Poznati ruski geopolitikolog koga označavaju i kao glavnog ideologa Kremlja Aleksandar Dugin dao je intervju za grčki portal "Geopolitics & Daily News" u kome je analizirao odnose Rusije, SAD i EU. Jedna od zanimljivijih teza koje je izneo u ovom intervjuu je i ona u kojoj se Dugin osvrće na postojanje "dva" Putina

Jednog koji je povratio Krim i suverenitet Rusije - i drugog koji je se još uvek nije izborio sa njemu lično odanim liberalima, a čije politika se najbliže može opisati pojmom "šeste kolone".

- Napisao sam jednu posebnu knjigu o Putinu - Putin protiv Putina. U njoj objašnjavam Putinovu suštinsku dvojakost. On se može posmatrati dvojako. Sa jedne, on je spasio Rusiju od propasti koja se činila neizbežnom i uspeo da povrati suverentitet i nezavisnost ruske države. Stoga, on je heroj. Pored toga, naš narod dobro razume da moramo platiti ozbiljnu cenu za našu veličanstvenost. Zato nema kritikovanja Putina u vezi sa Krimom ili sankcijama. Upravo to su razlozi da on dobije još veću podršku. Tako da on uglavnom uživa podršku Rusa upravo iz onih razloga zbog kojih ga Zapad (pomorske sile, globalisti) mrzi - navodi Dugin, da bi potom nastavio:

- Sa druge strane, on je okružen liberalima (zvaćemo ih šesta kolona), koji ostaju lojalni njemu lično, ali pokušavaju društvu da nametnu samoubilačku politiku. To je drugi Putin, drugi Putinov lik, kao vizantijski ili ruski carski orao. Socijalna pravda u Rusiji je danas ravna nuli, podivljala korupcija i dalje cveta, duhovni život i kultura su u dubokoj depresiji. I zato brine ta druga Putinova strana. Zato mi čvrsto i zajedno stojimo sa Putinom pred njegovim neprijateljima spolja - oni ga mrze baš iz onog razloga zbog kog ga mi volimo, ali nam se ne sviđa što se oslanja na liberale u vladi i drugde - konstatuje stručnjak.

Odgovarajući na pitanje o rastućim tenzijama između EU, SAD i Rusije, koje podsećaju na „doba Hladnog rata", Dugin primećuje:


- Hladni rat je bio sukob dva ideološka tabora. Sada nema tako jasne razlike na polju ideologije, već se pre radi o dve verzije iste liberalno-demokratske priče - napredne, u slučaju Sjedinjenih država i EU i zakasnele, u slučaju Rusije. Pretpostavili bismo da će to značajno umanjiti tenzije. Međutim, to nije slučaj. Zato bi trebalo da potražimo razloge za to na nekom drugom polju, van ideološkog. Najverovatniji uzroci ovog "novog Hladnog rata" su geopolitički - isrtiče Dugin i konstatuje da je ovaj Veliki rat kontinenata osnova razumevanja istorije - pomorska sila protiv kopnene.

PUTIN PODIGAO 37.000 VOJNIKA, I SRBIJA ĆE UČESTVOVATI U DEMONSTRACIJA SILE: Vežbe u Rusiji su poruka NATO!

- Evroazija protiv Atlantika. Ako se oko toga složimo, sve ostalo čini se jasno i logično. Postoji večita borba između dve vrste civilizacija - dinamičke (napredne, trgovačke) pomorske civilizacije i statične (konzervativne, herojske) kopnene civilizacije. Kartagina protiv Rima, Atina protiv Sparte. Ovo novo pogoršavanje odnosa je rezultat činjenice da se Rusija oporavila od gotovo smrtonosnog udarca koji je dobila devedesetih. Povratak kopnene sile i novi uspon Evroazije je glavni razlog koji objašnjava ovaj novi Hladni rat. Zapravo se radi o onom starom, "večitom" Hladnom ratu. Devedestih smo imali prividno nezaustavljivu pobedu pomorske sile - otuda globalizacija i unipolarnost - rezonuje Dugin i pojašnjava:

- Ali sada vidimo da se radilo samo o trenutku, mogućnosti koja je mogla da se realizuje. Oporavak Rusije kao, otpor Kine i islamskog sveta i rastući populizam na Zapadu pokazuju da prilika nije iskorišćena. Globalističke elite se sada brane. Aždaja je ranjena, ali je i dalje tu. Pokušava da uzvrati u borbi, i to je glavna stvar u vezi sa novim neprijateljstvima - ističe ovaj analitičar.

(VIDEO) ŠOK! I HOLANDIJA STALA UZ PUTINA: Možda je ipak Ukrajina oborila MH17, KIJEV SAD IMA OZBILJAN PROBLEM?

Kako Dugin ističe, region Bliskog istoka je glavno polje gde se određuje arhitektura budućeg sveta i uspostavlja nova ravnoteža između sila.

vaseljenska.com

- Ne radi se tu o haotičnoj igri "svih protiv svih", već o odlučujućoj epizodi Velikog rata kontinenata. Na jednoj strani su Rusija, Iran i delimično Turska (koja se sve više udaljava od Sjedinjenih Država), uz tihu podršku Kine. To je multipolarni blok - Evroazijski blok. Sa druge strane imamo Sjedinjene Države i njihove posrednike - NATO zemlje, Izrael i Saudijsku Arabiju. Oni predstavljaju globalističku stranu, snage unipolarnosti - navodi Dugin.

PRIKRIVENO DELOVANJE NATO U SRBIJI SVE OPASNIJE! Naša zemlja se mora OSTATI VOJNO NEUTRALNA!

Prema njegovim rečima, to nije ono što je Tramp obećao svojim glasačima.

- Tramp je, u stvari, talac neokonzervativaca. Možda je to bila cena koju je morao da plati za svoj politički dogovor: da neokonzervativcima dâ spoljnu politiku, kako bi dobio nekakvu podršku za svoje unutrašnje reforme. Međutim, Bliski istok je prostor od najvećeg značaja. Ako Evroazija pobedi, uspostaviće se multipolarni svetski poredak, a unipolarni trenutak će se završiti jednom za svagda (barem za jedan duži period). Ako atlantisti uspeju da pobede, kupiće sebi dodatno vreme, sigurno odlaganje njihovog nezaustavljivog pada. Ranjena aždaja će preživeti barem još neko vreme. Ali Bliski istok je od suštinskog značaja. Tamo će se određivati sudbina čovečanstva - zaključuje stručnjak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pata

pre 5 godina

Izuzetno dobar clanak sa jednom sustinskom analizom. Nimalo me ne cudi sto nisi razumeo.

Istina i samo Istina

pre 5 godina

Postoji samo jedan jedini GENIJALNI Putin koji savršeno pozna sebe, svoj narod i ostatak licemernog sveta, državnik i vođa koji zajedeno sa svojim odanim saradnicima uvek ima pripremljen odgovor na sve izazove ovog odvratnog, pokvarenog i moralno palog sveta!!!

DxD

pre 5 godina

G-din Dugin je posao da objasni da postoje dva Putina,onaj dobri,ali i onaj manje dobar,da ne kazem los,ali nije isao do kraja i ostao je nedorecen. Ako cemo reci istinu o Putinu a ne od njega praviti bozanstvo onda to,ukratko, izgleda ovako.Putin dolazi na vlast u momentu kad je Rusija bila u totalnom raspadu,ali i u momentu kada barel nafte ide na 100 $,a 1000 m3 gasa na 370 $ sto Rusiji omogucava vracanje dugova i podizanja zivotnog standarda gradjana.Medjutim,ta Putinova Rusija za proteklih 18 god.i nema nekih uspjeha ,osim u industriji oruzja,a nije uspjela podici industrijsku proizvodnju,usvojiti visoke tehnologije,IT (informticku tehnologiju) i ostali su samo na industriji SSSR-a,a tajkuni koji su u Jelcinovo doba to sve pokupovali iznosili su novac napolje i nisu ga ulagali u Rusiju sto i Dugin konstatuje kao negativnost.Rusija za tih 18 god, nije uspjela napraviti farme za proizvodnju mesa pa tako imamo jedan paradoks da Rusija izvozi 31,5 miliona tona zitarica,a uvozi sve vrste mesa.To je apsurd i za to je odgovoran Putin.Kriminal,korupcija nisu eliminisani i sastavni su dio zivota u Rusiji.Ako neka firma treba da dobije posao ona mora i da plati,a zna se kome,mafiji i politicarima. Rusija je,na celu sa Putinom i kao nuklearna sila,dopustila da joj uvode ek.sankcije i tiho je ubijaju kao kakvoj banana drzavi za sta je odgovoran Putin koji je slab i neodlucan.Krim je vratio u Rusiju ruski narod,bez metka,a sve zasluge se pripisuje Putinu. Putin ima sve medije u Rusiji koji od njega prave kult licnosti sto nije dobro.Rusija je sada 12-ta na listi po BDP sa tendencijom daljeg pada. Zato kazem da od Putina ne treba praviti bozanstvo jer je covjek za 18 godina napravio vrlo malo,osim na planu naoruzanja,za to svaka cast.Putin je bivsi agent KGB koji se ne razumije u privredu,industriju,financije,trgovinu i uglavnom svoje aktivnosti bazira na sportskim takmicenjima gdje je za Olipijadu u Sociju dao 50 milijardi $ s kojima je mogao podici citavu prehrambenu industriju i ne uvoziti meso,a izvoziti zitarice. Sto se tice Srbije,Putin uopste ne shvata situaciju u kjoj se nalazimo,opkoljeni NATO paktom i nece da nam proda raketne sisteme i ostalo naoruzanje,sto je sramotno s njegove strane. Putin je unistio vojnu bazu na Kubi,vratio mehanizovani bataljom sa KosMeta,izgubio je bazu na ostrvu Sokotri (Jemen),izgubio je Crnu Goru,Jermeniju,gubi Kazahstan koji uvodi latinicu,izgubio je Moldaviju,a nije odbrani Ruse u Ukrajini.do Dnjepra. Dakle,Putinov bilans za 18 preteklih godina je vise neuspjesan nego uspjesan a mediji napravise Boga od njega.

Draganče

pre 5 godina

Господин Дугин ме неодољиво асоцира на још једног руског генија- творца система хемијских елемената-Мендељејева. Руски ген с времена на време испали овакве силне ракете генијалних људи, којима би сва четири Јевангелиста здушно, ладно подарили титулу -Пророк. Е, осим да је Пророк, Дугин је и добар човек. Искрен пријатељ и Богу и људима и уједно храбар, да своју искреност плати најскупљом ценом. Много, много пута, као Србин, био сам у непријатној ситуацији да Русима објашњавам историјско место и величину Претседника Путина и његов допринос тренутној срећи и благодати свског од њих, знајучи добро како је све то било у 80-тим, 90-тим и годинама Јелцина , прошлог века. Ти, обични Руси из провинције имали су читав самар терета социјалних неправди да обесе о врат истом мом цењеном Путину. Са аспекта историјског тренутка и настојањима глобализма да се окачи о врат свима нама којима је слобода као ваздух који дишемо, ја сам био и глув и слеп на сваку критику Путина. Сада, после овог чланка, њих све боље схватам, али опет не оправдавам. Чак и да не коригује дисонанце које Дугин помиње, Путин је једини гарант Русима да остну људи, а не јефтино робље Новог Светског Поретка.

Arenbi

pre 5 godina

Svaka cast opisao si ovo detaljno i tacno,onako kako jeste bez imalo pristrasnosti prema ijednoj strani.

Dada

pre 5 godina

Ne mogu da verujem , da ste objavili , " ovoliki " komentar " DxD " !? " Osoba " je umisljeni politicar , analiticar , ..." veoma veliki strucnjak " , za " svetsku politiku " ... Nije svestan svoje nesvesti i koga komentarise ...Putin je za mnogo vece i strucnije , nedostizan i " veliki zalogaj "...da nije smesno , bilo bi zalosno ...ili obratno !!?

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija