• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

02.06.2018

23:56

TRAMP BEZ DILEME:  SAD više neće tolerisati NEPRAVEDNU TRGOVINU!

Vesti

TRAMP BEZ DILEME: SAD više neće tolerisati NEPRAVEDNU TRGOVINU!

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp branio je danas svoju agresivnu trgovinsku politiku, rekavši da SAD moraju biti pošteno tretirane i da više neće tolerisati nepošten odnos u trgovini s drugim zemljama

- SAD moraju konačno da budu tretirane pošteno u trgovini. Ako mi nekoj zemlji ne naplatimo NIŠTA za prodaju njihovih proizvoda, a oni nama naplate 25, 50 ili čak 100 odsto za prodaju naše robe, to je NEPOŠTENO i ne može više biti tolerisano. To nije slobodna ili poštena trgovina, to je glupa trgovina- naveo je Tramp na Tviteru.




Trampova administracija saopštila je u četvrtak da uvodi takse na uvoz čelika i aluminijuma iz Evropske unije, Kanade i Meksika. Takse na uvoz čelika biće 25 odsto, a na uvoz aluminijuma 10 odsto.


Predsednik SAD je time izazvao gnev tih svojih saveznika, dok većina drugih zemalja plaća takse Vašingtonu od marta.

TRAMP OBJAVIO TRGOVINSKI RAT! JUNKER ODGOVORIO: Evropa će uzvratiti ISTOM MEROM!


Tramp je zapretio taksama na 150 milijardi dolara vredne kineske proizvode kako bi kaznio Peking za pritiske na američke kompanije da otkriju svoju tehnologiju u zamenu za pristup kineskom tržištu. S druge strane, Kina je zapretila da će uzvratiti sopstvenim taksama, navodi Asošiejted pres.

Od američkog Ministarstva trgovine Tramp je zatražio da razmotri uvodjenje taksi na uvoz automobila, kamiona i auto delova, navodeći kao razlog da to predstavlja pretnju nacionalnoj bezbednosti SAD. 

POTPUNI RASPAD U EU! Petak je bio dan opšteg haosa u Evropi, NOVA KRIZA NA POMOLU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija