• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.06.2018

17:51

NAPRAVILI JOJ VAGINU OD RIBE: Brazilski hirurzi izveli revolucionarnu operaciju!

Vesti

NAPRAVILI JOJ VAGINU OD RIBE: Brazilski hirurzi izveli revolucionarnu operaciju!

Podeli vest

Brazilka Jusilene Marinjo (23) rođena je bez polnog organa, pa su joj lekari napravili veštački, i to od kože tropske ribe tilapija. To je prvi put u svetu da je izveden takav hirurški zahvat 

Brazilka Jusilene Marinjo (23) iz grada Seara, koja je rođena bez vagine, prva je osoba na svetu kojoj je taj organ napravljen - od ribe! Devojka, koja je operisana prošle godine, tek sad je progovorila o svemu kroz šta je prošla, navevši da je veoma srećna jer konačno može da ima seks.

Informer

Ne može da ima decu

 Uživala u seksu
Plašila sam se da ću tokom seksa osećati bol, međutim, osetila sam samo zadovoljstvo
Jusilene Marinjo

Marinjova je rođena sa sindromom Rokitanski, zbog čega nema jajnike, grlić materice, matericu i vaginu. Ona je tek u pubertetu, sa 15 godina, saznala za svoju bolest jer nije dobila menstruaciju poput ostalih devojaka. Posle pregleda kod ginekologa utvrđena joj je dijagnoza, a lekari su joj rekli da nikad neće moći da ima decu niti seks. Zato je bila u dubokoj depresiji, sve dok hirurzi nisu našli revolucionarno rešenje za njen problem.

Informer

Ona je konačno operisana u aprilu 2017. u bolnici Federalnog univerziteta Seare. Zahvat je bio izuzetno komplikovan, a plastični hirurg Leonardo Bezera navodi da je sve proteklo glatko.

Redak sindrom

- sindrom Rokitanski podrazumeva nedovoljan razvitak vagine, grlića materice, materice i jajnika kod žena
- uzrok nastajanja je nepoznat, a anomalija se kod fetusa javlja između četvrte i šeste nedelje trudnoće
- spoljašnji izgled genitalija je potpuno normalan, zbog čega se sindrom kod devojčica otkriva uglavnom u pubertetu
- jedna od 5.000 žena rodi se sa ovakvim anomalijom.

- Devojci smo na mestu gde treba da bude vagina napravili rupu pomoću specijalne modle u obliku tube, oko koje smo obmotali kožu domaće, tropske ribe tilapija. Izabrali smo kožu te ribe jer je veoma izdržljiva i ima puno kolagena, zbog čega se dobro vezuje za ljudsko tkivo. Pre procedure, riblju kožu smo dezinfikovali i očistili od svih mikroorganizama. Modla je u telu pacijentkinje stajala deset dana, nakon čega smo je uklonili. Za to vreme, riblja koža se potpuno spojila sa okolnim tkivom. Nova vagina veoma podseća na pravu koju imaju ostale žene - rekao je Bezera.

Plašila se seksa

Mlada Brazilka je navela da je presrećna jer sad konačno ima vaginu. Kako kaže, prvi put u životu je uživala u seksualnim odnosima sa svojim dečkom Markusom Santosom (24).

Informer

- Prvo sam se plašila seksa jer sam strepela da ću imati bolove ili da će me dečko povrediti. Međutim, bilo je sjajno. Vođenje ljubavi je prelepo i sve je savršeno funkcionisalo. Nisam osećala bol već samo zadovoljstvo - ispričala je Marinjova.

Prema njenim rečima, sada konačno može da uživa u tome što je žena.

- Devojke uzimaju svoja tela i polni organ zdravo za gotovo, ali to ne bi trebalo da rade - zaključila je devojka.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija