• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

04.06.2018

18:41

PUTIN OTKRIO ZAŠTO SE NE SASTAJE SA TRAMPOM: Američki predsednik mora da se izbori za to sa svojim neprijateljima u SAD!

Vesti

PUTIN OTKRIO ZAŠTO SE NE SASTAJE SA TRAMPOM: Američki predsednik mora da se izbori za to sa svojim neprijateljima u SAD!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se njegov sastanak sa američkim liderom Donaldom Trampom još nije dogodio zbog jake unutrašnje političke borbe u Sjedinjenim Američkim Državama

Ovo bi trebalo da pitate naše kolege iz Sjedinjenih Američkih Država. Prema mom mišljenju, to je posledica žestoke unutrašnje političke borbe u Sjedinjenim Američkim Državama, rekao je Putin u intervjuu za austrijsku televiziju ORF.

On je dodao da se više puta sastajao sa Trampom na različitim međunarodnim forumima i da redovno sa njim razgovara telefonom.

Putin je naveo da deli zabrinutost američkog predsednika o eventualnoj novoj trci u naoružanju i nada se da će oni lično razmisliti kako da je spreče.

- U jednom od poslednjih telefonskih razgovora Donald je rekao da je zabrinut zbog mogućnosti nove trke u naoružanju. Potpuno se slažem sa njim. Mi nismo inicijatori ovakvog razvoja događaja, kao što znate, nismo se mi povukli iz Sporazuma o ograničavanju sistema protivraketne odbrane. Ali ja delim mišljenje američkog predsednika da moramo da razmislimo kako da sprečimo novu trku u naoružanju. I nadam se da će ovaj rad početi i među nama lično - naglasio je Putin. 

(VIDEO) NA JEDNU RAKETU LANSIRANU NA IRAN UZVRATIĆEMO SA 10: Teheran poslao jasnu PORUKU IZRAELCIMA I AMERIMA!

Sporazum o ograničavanju sistema protivraketne odbrane potpisali su SSSR i SAD u maju 1972. godine. Njegov rok trajanja nije ograničen, ali se može prekinuti u bilo kojem trenutku. Godine 2001. Vašington je najavio povlačenje iz Sporazuma, a od 2002. godine Sporazum o PRO je nevažeći.

(VIDEO/FOTO) TAKO TO RADE SRPSKI ARTILJERCI: SRPSKA ARMADA U VATRENOM SKOKU: Haubicama preorali neprijatelje!

Ranije je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov podsetio da je nakon povlačenja SAD iz Sporazuma ruska strana pokušala da ubedi Vašington o štetnoj prirodi tog koraka i stvori mehanizam za zajedničko razmatranje pitanja zaštite od balističkih raketa.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Biće više infarkta i šlogova! Zbog nagle promene vremena lekari u pripravnost
Društvo

Biće više infarkta i šlogova! Zbog nagle promene vremena lekari u pripravnost

Taman što se većina navikla na visoke temperature, koje su iznad vrednosti za ovo doba godine, meteorolozi najavljuju nagli pad temperature u noći između utorka i srede, a prof. dr Predrag Mitrović, kardiolog iz Urgentnog centra Univerzitetskog kliničkog centra Srbije kaže da se ona može odraziti na ceo organizam, te da se opet očekuje da najveći problem imaju kardiovaskularni bolesnici, a mogu se očekivati i gastritisi i čir na želucu.

16.04.2024

10:32

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija