• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rtrs

04.06.2018

19:38

(VIDEO) AMERI  U PANICI, RUSKI TORPEDO "KANJON" MOŽE DA ZBRIŠE ČITAVE GRADOVE: Domet mu je nekoliko hiljada kilometara!

Vesti

(VIDEO) AMERI U PANICI, RUSKI TORPEDO "KANJON" MOŽE DA ZBRIŠE ČITAVE GRADOVE: Domet mu je nekoliko hiljada kilometara!

Podeli vest

Američki vojni izvori tvrde da ruski torpedo "kanjon" može da zbriše celi grad sa lica Zemlje. Reč je o autonomnim podvodnim torpedima naoružanim nuklearnim bojevim glavama

Prema podacima CIA, "kanjon" može da proizvede ogromnu nuklearnu eksploziju i radioaktivnim talasom kontaminira veći dio teritorije SAD.

Ovaj udarni torpedni sistem ima domet od najmanje nekoliko hiljada kilometara.

Hipotetička eksplozija bojevog punjenja koje će nositi krstareći torpedo "kanjon" približno je za 250 puta jača od eksplozije koja je 1945. godine sravnila sa zemljom japanski grad Hirošimu.

- Detonacija ovog monstruma može da zbriše kompletnu populaciju jednog grada, uključujući i stanovništvo iz predgrađa u njegovom zaleđu - tvrdi vojni analitičar Mark Šnajder.

Većina informacija o torpedu "kanjon" još nije potvrđena i oko ovog projekta i dalje kruži mnogo neproverenih i senzacionalističkih glasina.

Ruski državni mediji preneli su podatak da će "kanjon" posedovati termonuklearnu bojevu glavu nezamislive snage - od čak 100 megatona.

Zapad je prvi put saznao za ovaj projekat 2015. godine, kada je TV kamera "slučajno" snimila dokument na stolu ispred ruskih generala. Reč je o sistemu "status šest".

Zapadne vojne analitičare ozbiljno zabrinjava sve veća nuklearna, ali i konvencionalna moć ruske vojske, koja svakim danom postaje sve jača.

Edvard Gejst, koji važi za stručnjaka kada je riječ o Rusiji i dolazi iz analitičkog centra grupe "Rand", smatra da se ovo "curenje" podataka od prije tri godine nije dogodilo slučajno.

U SLUČAJU NAPADA RUSIMA UZIMAMO SANKT PETERBURG: Najbrutalna pretnja Putinu ikad, ESTONIJA SE IGRA GLAVOM!

Rusija je zabrinuta zbog povećanih američkih ambicija u izgradnji protivraketnog štita i na ovaj način je htela da uputi jasnu poruku da postoje i druge mogućnosti da na određenu metu bude ispaljen nuklearni potencijal.

Američka novinska kuća "Vašington fri Bejkon" iznela je podatak da je Rusija ovaj torpedo testirala još krajem 2015. godine.

(VIDEO/FOTO) TAKO TO RADE SRPSKI ARTILJERCI: SRPSKA ARMADA U VATRENOM SKOKU: Haubicama preorali neprijatelje!

Međutim, to sve može biti i obična politička igra, smatra Hans Kristensen iz Federacije američkih naučnika.

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa želi da za unapređenje atomskog potencijala izdvoji što više novca, a najnovija opasnost po SAD samo će dodatno argumentovati njihove planove o unapređenju strateške komponente američke vojske, smatra on, a prenose mediji u SAD.

(VIDEO) NA JEDNU RAKETU LANSIRANU NA IRAN UZVRATIĆEMO SA 10: Teheran poslao jasnu PORUKU IZRAELCIMA I AMERIMA!

Osim torpeda "kanjon", posebno zanimanje na Zapadu izazivaju nove ruske rakete "avangard", koje će nositi minijaturne nuklearne bojeve glave, navodi Ruska reč.

Pogledajte i 10 najboljih ruskih oružja!!!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Не дирај лава - док спава...!? Ни СИБИРСКОГ ТИГРА... - док се "игра"...!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija