• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

06.06.2018

19:07

AMERI BAŠ HOĆE DA NALJUTE PUTINA?! OVAKO BI NATO DA UDARI NA RUSIJU: 30-30-30-30, SAD imaju novi plan za Moskvu!

Vesti

AMERI BAŠ HOĆE DA NALJUTE PUTINA?! OVAKO BI NATO DA UDARI NA RUSIJU: 30-30-30-30, SAD imaju novi plan za Moskvu!

Podeli vest

Sjedinjene Države pritiskaju evropske saveznike da obezbede više borbeno spremnih brodova, aviona i bataljona, navode zvaničnici, što je najnoviji potez kako bi NATO zadržao postojeći nivo vojnog odvraćanja Rusije, javlja Rojters

Američki ministar odbrane Džejms Matis pokušaće da pridobije široku podršku u Briselu za taj plan u četvrtak, 7. juna, kada će se sastati ministri odbrane zemalja-članica NATO.

Kako su četvorica zvaničnika SAD i NATO-a rekla za Rojters, time će on "pripremiti teren" da na samitu u julu dobije odobrenje od lidera u Alijansi.

Taj plan zahteva da NATO ima 30 kopnenih bataljona, 30 borbenih vazdušnih eskadrila i 30 mornaričkih brodova kao što su razarači, spremnih da se u roku od 30 dana od naređenja rasporede, uprkos tome što taj predlog ne govori o konkretnom broju trupa ili poslednjem roku za uspostavljanje strategije.

BRISEL NAM SMESTIO, SRBIJA I DEFINITIVNO TAMPON ZONA ZA MIGRANTE: Crno nam se piše, postali smo poslednja granica ka EU!

Ovo predstavlja izazov za vlade evropskih država koje je američki predsednik Donald Tramp ismejao zbog smanjenja vojnih troškova nakon Hladnog rata, a kako bi se razrešio dugogodišnji problem sa avionima i helikopterima kojima nedostaju delovi. 

- Imamo suparnika (Rusiju) koji može brzo da se kreće preko Baltika i Poljske tokom kopnenog napada - rekao je neimenovani visoki diplomata NATO-a koji je upućen u planove SAD.

(VIDEO) DONBAS PRETI DA ĆE POTOPITI UKRAJINSKU FLOTU: Zaharčenko: Čeburaške su spremne u slučaju napada sa mora!

- Nemamo taj luksuz da se mobilišemo mesecima - dodao je on navodeći da je ideja SAD poznata kao "30-30-30-30".

(FOTO/ANKETA) SRPSKI GRB UKLESAN U ZIDOVE DREVNOG GRADA U NEMAČKOJ: Dokaz da su Nemci nastali od Srba i ŠOKANTNA TAJNA KOJU SVI KRIJU!

Drugi američki zvaničnik kazao je da je inicijativa prvobitno imala za cilj suprotstavljanje Rusiji i da se ona usaglašavala sa Pentagonovom Strategijom odbrane iz 2018, koja optužuje Moskvu da pokušava da "uguši Organizaciju Severnoatlantskog sporazuma".

Kako su zvaničnici Zapada kazali, na prošlogodišnjim "Ratnim igrama" Rusije učestvovalo je 100.000 jedinica i to je takođe izazvalo zabrinutost da bi moglo da dođe do slučajnih sukoba izazvanih takvim vežbama ili bilo kakvim prepadima u baltičkim regionima u kojima se govori ruski jezik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Smederevac

pre 5 godina

Hrvati mogu daponude Tompsona, a Crnogorci Đukanovića. Pošto su oni najopasniji.

Mate i Matilda

pre 5 godina

Dobrovoljce . Ili dragovoljce, ako razumijete hrvatski. Posto su Hrvati poznati Rusima jos kod Staljingrada, poznata 359-ta, bit ce revans. Naravno, ovaj put ce paziti da im Rumunji ne drze bokove, a bogami ni Talijani. Samo Amerikanci ili Nijemci.

Branko

pre 5 godina

Haa haa, pa Amerima i treba topovsko meso koje vi tako zdusno nudite!!!??? A i HR odgovara da idu ti vasi dobtovoljci, pa ce ostati vise novaca u Mirovinskom fondu HR!!!??? Samo vi Hrvati uzivate dok vas vas Ameri sisaju kao ovce!!!??? Nisam video drugi narod osim Hrvata da uzivaju kad ih drugi guraju u rat, mislim da je to bolesno ako razumes Srpsko-Hrvatski jezik!!!!!?????

Vojvodjanin

pre 5 godina

Sako jada bolje da se kao i mi Srbi poklopite usima i cutite igraju se sa nama kao sa igrackama bolje da se okrenemo prezivljavanju svi sto nesto vrede nam pobegose iz zemlje a ne da se busate u prsa i huskate na pogibiju i ratovanje,ti si sigurno i u proslim ratovima ratovao ali pod" JORGAN PLANINOM"

Branko

pre 5 godina

Pa sta se ljutite, sta nije istina sto sam rekao????????? Vi Hrvati ne razmisljate svojom glavom, vasom glavom upravljaju Ameri i jos vam uzimaju i clanarinu za NATO!!?????

mauser

pre 5 godina

A vi ste zaslijepjleni Putinom, a njemu je do vas kao do lanjskog snijega budimo realni.

Branko

pre 5 godina

To, samo ih pritiskajte i sisajte kad su ovce dok mozete, vasi saveznici u EU su kao i Siptari dozvolili da im isprerete mozak i uvaljujete zastarelu i potrosenu vojnu tehniku haa haa haa!!!?????? Da nema putina vi bi njega izmislili je tako lakse obmanjujete javnost, ali vi sami nemate m*da osim mozda da posetite neku porno zvezdu haa haa haa!!!!?????

Dane

pre 5 godina

Ameri su spremni Evopu žrtvovat,ali ne i jedan grad u Americi.Tako da prodaju prvo Evropi sve što mogu da proizvedu a onda nek to plaćeno zastareva u Evropi.Evropu držati pod pritiskom da ptetnja dolazi od Rusije a zapravo pretnje su sami sebi..

istina

pre 5 godina

Naljutit ce putka kao u siriji sto su ga naljutili hahaha

Giša

pre 5 godina

Daj oladite malo mnogo gledate video igrice.Kakvi bataljoni kakvi bakrači.Posle ozbljne provokacije i prvog raketiranja ili jedni ili drugih jedan bi posegao za nuklearkom.Svi bi skočili da se sklopi primirje pa onda natezanje oko pravnih normi u nedogled.Nema više netetve ni sutjeske.

Bratislav Grujovic

pre 5 godina

Loša računica.. .Nato generali nazad u klupe...meni su smešni...kako li se ruski generali smeju...ha ha ha...dobice po zasluzi

petrovgrad

pre 5 godina

Све претње испод милион војника Руси неће ни да дају узбуну. Ову бројку могу западњаци да обезбеде. Прве редове чиниће Украјина, Хрватска, Црна Гора, Бугарска, Пољска,. Немци су се опекли, они више немају капацитета. Тако ће се све свести на Словенске народе. Амери ни у лудилу неће кренути на Русију.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija