• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.06.2018

23:43

(VIDEO) TERORISTIČKI NAPAD U BAGDADU: U eksploziji u četvrti Sadr siti poginulo najmanje 18 osoba!

Vesti

(VIDEO) TERORISTIČKI NAPAD U BAGDADU: U eksploziji u četvrti Sadr siti poginulo najmanje 18 osoba!

Podeli vest

U Bagdadu, u četvrti Sadr siti, danas je izbila eksplozija, u kojoj ima mnogo mrtvih i ranjenih, a za koju su iračke vlasti saopštile da je teroristički napad

23.48 - Najmanje 18 osoba je poginulo, dok je više od 90 ljudi povređeno u eksploziji koja se u sredu dogodila u četvrti Sadr siti u Bagdadu, navode izvori iz iračke policije.


Izvori su naveli da je eksplodirala municija koja je bila sakrivena u džamiji a eksplozija se dogodila prilikom njenog prenošenja u auto koji je bio parkiran u blizini, javio je Rojters. 

Tannjug/AP

Eksplozija je bila "teroristička agresija na civile" i u njoj ima "mrtvih i ranjenih", saopštio je portparol iračkog Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi Rojters.

Tannjug/AP

Izvor iz iračke policije navodi da je mnogo ludi povređeno kada je parkirani automobil danas eksplodirao u bagdadskom kvartu Sadr siti.

Sadr siti je uporište nacionalističkog sveštenika Moktade al-Sadra, čiji je politički blok pobedio na parlamentarnim izborima 12. maja.

Inače, irački parlament je juče naložio ponovno prebrojavanje glasova.

U maju su dve improvizovane bombe bačene na sedište Iračke komunističke partije, koja je deo Sadrovog bloka, podseća britanska agencija.

U BELGIJI IPAK TERORISTIČKI NAPAD: Ubica radikalizovan u zatvoru gde je prešao u islam




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija