• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.06.2018

21:34

TRAMP SMENJUJE ANGELU I RUŠI EU! Američki ambasador Grenel po direktivi iz Vašingtona na vlast dovodi NACIONALISTE KOJI ĆE RAZBITI EU!

Vesti

TRAMP SMENJUJE ANGELU I RUŠI EU! Američki ambasador Grenel po direktivi iz Vašingtona na vlast dovodi NACIONALISTE KOJI ĆE RAZBITI EU!

Podeli vest

Predsednik SAD u Nemačkoj postavio ambasadora Ričarda Grenela, kome je cilj da smeni Angelu Merkel, kao i druge režime po Evropi. Prema direktivi Vašingtona, on na vlast želi da dovede nacionaliste koji prete opstanku Unije

Američki predsednik Donald Tramp ima plan da razbije Evropsku uniju. On je u Nemačkoj postavio ambasadora Ričarda Grenela, kome je cilj da smeni kancelarku Angelu Merkel, kao i druge režime po Evropi, a na vlast dovede nacionaliste, koji prete opstanku EU.

Vladar Evrope

Grenel je, sledeći Trampovu politiku, uspeo da izazove niz skandala za manje od mesec dana, koliko se nalazi na ambasadorskoj poziciji u Berlinu. Poslednji u nizu dogodio se u ponedeljak, kad je u intervjuu za britansku verziju krajnje desnog portala "Brajtbart" izjavio da želi da ojača nacionalističke snage u Evropi i njihove vođe.

- Apsolutno želim da osnažim konzervativce širom Evrope, neke

Apsolutno želim da osnažim konzervativce širom Evrope, neke druge lidere

Ričard Grenel

druge lidere. Mislim da postoji masa konzervativaca koji su na čekanju zbog neuspele politike levice - rekao je Grenel.

Taj njegov komentar protumačen je kao udar na Merkelovu i podrška glavnoj opozicionoj stranci Alternativi za Nemačku (AfD), koja se zalaže za zaustavljanje imigracije, izlazak iz evrozone i EU. Takođe, može se protumačiti i kao podrška novoj populističkoj vladi u Italiji, koja je takođe protivnik EU, ali i svim antievropskim strankama širom Starog kontinenta.

Osim toga, Grenel je, čim je stupio na funkciju, počeo da se ponaša i kao gospodar Evrope. On je 13. maja, nakon što se Tramp povukao iz nuklearnog sporazuma sa Teheranom, praktično naredio nemačkim firmama da "odmah smanje" operacije u Iranu. Zatim je u ponedeljak tražio da se na aerodromu u Berlinu sastane sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, koji je došao na razgovore sa Merkelovom. Dodatno, za sledeću sredu zakazao je sastanak sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, koji takođe dolazi u posetu Merkelovoj.

Zbog svojih ispada Grenel je pozvan na razgovor u ministarstvo spoljnih poslova Nemačke. Njega će danas primiti državni sekretar u tom ministarstvu Andreas Mihaelis.

- Biće sigurno mnogo tema za razgovor, a naročito o njegovom ponašanju u Nemačkoj - naveo je šef nemačke diplomatije Heiko Mas.

Dobio zadatak

Analitičari kažu da Grenelovo ponašanje prevazilazi sve nadležnosti jednog diplomate u stranoj zemlji i veruju da je on u Nemačkoj postavljen kako bi razbio EU.

- Tramp je očigledno postavio svog čoveka da uništi Evropsku uniju. Grenel ne krije šta mu je cilj i sasvim je jasno da ima zadatak da menja sadašnju politiku u Evropi, koja je daleko od njegove kuće - komentarišu nemački mediji.

Zamenik urednika nemačkog magazina "Špigl" Mateo fon Ror ocenio je da je Grenel jasno pokazao da je politički aktivista koji će koristiti svoju poziciju da bi promovisao političke promene u zemlji domaćinu i ostatku Evrope.

Grenel: Stavili su mi reči u usta

Ambasador SAD u Nemačkoj Ričard Grenel, nakon što je izazvao skandal u Evropi, naveo je da je pogrešno interpretiran u medijima.

- Apsurdno. Ne stavljajte mi reči u usta. Ideja da podržavam neke kandidate ili partije je smešna. Stojim iza svojih izjava da se suočavamo sa buđenjem tihe većine, onih koji odbijaju elitu - naveo je Grenel na Tviteru.

- Retorika Trampovog ambasadora samo produbljuje sumnje da predsednik SAD ne teži saradnji, već konfrontaciji sa Evropom. To se dešava u trenutku sve veće zategnutosti u evropsko-američkim odnosima, koji ionako nisu na zavidnom nivou otkako je Tramp postao predsednik - smatra Ror.

Poslanici traže proterivanje ambasadora

Zbog ponašanja američkog ambasadora Ričarda Grenela nemački poslanici traže glasanje o njegovom proterivanju.

- Neko kao američki ambasador Ričar Grenel, koji misli da je gospodar Evrope i koji je rešen da vlada Nemačkom, ne može više da ostane ovde kao diplomata. Ako vlada želi da zaštiti demokratski suverenitet Nemačke, treba da ga momentalno protera - navela je šefica levičarske stranke Linke Sara Vagenkneht.

I bivši predsednik Evropskog parlamenta, sada poslanik u Bundestagu Martin Šulc smatra da bi Grenela trebalo izbaciti iz Nemačke.

- On se ne ponaša kao diplomata, već kao ultradesničarski kolonijalni oficir. Da je nemački ambasador u Vašingtonu rekao da želi da osnaži demokrate, bio bi odmah proteran - rekao je Šulc.

Rodman ide s Trampom na sastanak s Kimom

Bivši košarkaš NBA Denis Rodman ići će u Singapur sa američkim predsednikom Donaldom Trampom na sastanak sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, objavio je "Njujork post". List podseća da je Rodman više puta posetio Pjongjang i da su on i Kim dobri prijatelji.

- Rodman će stići u Singapur dan pre samita, koji bi trebalo da se održi 12. juna. Prisustvovaće sastanku kao ambasador dobre volje, što nije neobično kad je reč o diplomatskim susretima. On može da ima veliku ulogu u razgovorima - naveo je neimenovani izvor za "Njujork post".

Rodmanov predstavnik Daren Prins nije želeo da potvrdi, ali ni da demantuje saznanja američkog lista.

- Rodman bi rado pristao da ode na taj sastanak. O tome se razgovaralo, ali ništa konačno nije rešeno. On je veoma srećan što će se taj sastanak uopšte i dogoditi i nada se istorijskom dogovoru - rekao je Prins.

NEMAČKI MINISTAR ŠOLC: Neslaganje sa SAD ojačaće volju Evropska unije!

TRAMP BEZ DILEME: SAD više neće tolerisati NEPRAVEDNU TRGOVINU!

POTPUNI RASPAD U EU! Petak je bio dan opšteg haosa u Evropi, NOVA KRIZA NA POMOLU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlastimir

pre 5 godina

То је прави човек који ради у интересу не само Америке већ и Србије.Разбија ЕУ.

Maštovito

pre 5 godina

Kad bi sve bilo kako pišete, uopšte, što se tiče svega, Svet bi odavno nestao. Pozdravio vas Andersen.

Jovan

pre 5 godina

Samo se vi zluradujte. Ako moze da razbije EU, sta ce tek od nas ostati. Verujem da nece proci u Evropi njegova kaubojska politika i da ce da popije ozbiljnu samarcinu.

A mi

pre 5 godina

A mi šta čekamo? Nas kolonijalni oficir još sedi ovde!

Kosovka

pre 5 godina

Sledi raspad EU i NATO ALIANSE, tako da Srbija nece uspeti da postane članica EU. Ali ,zato RUSIJA JAČA a sa njom i ceo Istočni Blok. Trebalo je da se EU "otkači" od Amerike i ekonomski bude više povezana sa Rusijom, bilo bi sve bolje. Da to shvate SAD-ODMAH, bilo bi super po EU.

Putin

pre 5 godina

Evropa netreba dase rastura vec ujedinjuje i otkaze poslusnost briselu i nato zlikovcima prihvati rusiju i sutne ameriku koja sa engleskom vecito pravi probleme krvoprolica ne samo po evropi nego po celom svetu

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija