• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

10.06.2018

10:18

PUTIN BRUTALNO ODGOVORIO TRAMPU: Rusija nije ni izlazila iz G8 - svi ste dobrodošli kod mene u Moskvu!

Vesti

PUTIN BRUTALNO ODGOVORIO TRAMPU: Rusija nije ni izlazila iz G8 - svi ste dobrodošli kod mene u Moskvu!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da Moskva nije izlazila iz formata G8 i pozvao je predstavnike svih njenih članica u Rusiju

- Što se tiče povratka Rusije u 'osmorku' - mi iz nje nismo ni izlazili. Kolege su svojevremeno odbile da doputuju u Rusiju iz poznatih razloga. Izvolite, mi ćemo biti srećni da vas vidimo u Moskvi - izjavio je šef ruske države, komentarišući Trampov predlog da se Rusija vrati u G8.

TRAMP SAVIO GLAVU PRED PUTINOM! Sviđalo se to vama ili ne, Rusija mora biti na samitu G7!

On je naglasio da su po kupovnoj moći, prema podacima MMF, države Šangajske organizacije sada jače od država "sedmorke".

Putin, komantarišući zajedničko saopštenje samita G7 u Kanadi u kojem se poziva Rusija da prekine sa destabilizacionim ponašanjem, pozvao je da se "prekine prazna priča" kao što je slučaj sa trovanjem Skripalja i pređe na rešavanje konkretnih pitanja.

LAVROV ODGOVORIO NA TRAMPOVU INICIJATIVU: Rusija nije tražila povratak u G8, IMAMO DRUGE PLATFORME!

Ruski predsednik je potvrdio da je spreman da se sastane sa predsednikom Donaldom Trapom.

- Čim američka strana bude spremna, sastanak će se odmah održati, uzimajući u obzir moj radni rasporeda - naveo je ruski lider na kraju pres-konferencije u Kini. 

Ranije je Tramp saopštio da Rusija treba da bude za pregovaračkim stolom G7. Kasnije je premijer Italije Đuzepe Konte podržao ideju američkog predsednika.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Branko

pre 5 godina

Narodna poslovica kaze: "DOLAZI IM IZ D*PETA U GLAVU" !!!?? Ja kazem bolje ikad nego nikad, ali ima takvih kojima to nikad nece doci u glavu kao CG i HR!!??? Raduju se kao mala deca u slaticarni ( EU i NATO) a ne znaju da se svi slatkisi moraju platiti! !!?????

DEDA RAKA

pre 5 godina

Valjda će jednom "pametni" Zapad da se opameti i da pruži ruku ? Prepotencija i arogancija im neće doneti blagostanje jer sve što rada je samo s..s..sukob interesa !

bubasvaba

pre 5 godina

Docice im ZIMUS IZ DUPETA U GLAVU KAD BUDU SMZAVALI CEO ZAPAD.

Godza

pre 5 godina

Kad postane tvrdo onda se izvrce i okrece prica i glumi finoca a iza svega je vadjenje iz bez izlazne situacije. Nece nista nikad ici bez Rusije i to im je problem. Eh...da mogu da je zgaze pa da vladaju svetom i izivljavaju se nad ostatkom sveta ali sipak ! Plu Kina ! Jadni su ali i nemocni ! Zavrsili su sa terorom !

Kosovka

pre 5 godina

Kada se svi skupe iz tz. G7 na jednu stranu, a sam Putim na drugu, prevagnuo bi PUTIN po pameti i geopolitičkoj strategiji! Bog mu dao duga života i zdravlja...

slađa

pre 5 godina

Sada je situacija mnogo jasnija i pogodnija za održavanje sastanka predsednika Rusije i SAD. Oni što pričaju "prazne priče" umesto da se aktiviraju u rešavanju konkretnih problema, koče sopstvene ekonomije, ali i ekonomije zemalja koje su njihovi bliski partneri. Zato Srbija treba u skladu sa tim u budućnosti još fleksibilnije da otvara svoje tržište prema onima koji ne robuju starim matricama ponašanja. Novi duh saradnje dolazi. Budimo spremni sa projektima i ponudom za saradnju.

Vasa

pre 5 godina

Koliko nam je to sve cudno. A Sami smo bili zrtva kao jugosloveni. Tako je pravljena I EU. Isti mozgovi su napravili EU slaviju. Pa zamislite koliko su to jaki mozgovi pa napravili I Euro. A sad se vidi ko to radi, zajedno sa englezima. To je velika igra. A sad kako cemo? Bog neka nam pomogne. Tako je dobro zamrseno da CE se to tesko rasplesti. Ali neka nas opet diraju, Ali ce I njima biti sve gore. Secam kako je jednom 99. Zapretio Jeljcin. U Parizu su se tako uplasili, ne bih ovde pisao sta I'm se sve dogadjalo. NEKA NAM BOG POMOGNE.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija