• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesti online

11.06.2018

19:48

OVO NEĆE PROĆI BEZ ŽRTAVA! BEČ PROTERUJE IMAME I ZATVARA DŽAMIJE: Erdogan: Turska to neće gledati "skrštenih ruku"!

Vesti

OVO NEĆE PROĆI BEZ ŽRTAVA! BEČ PROTERUJE IMAME I ZATVARA DŽAMIJE: Erdogan: Turska to neće gledati "skrštenih ruku"!

Podeli vest

Austrijski vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe ističe da je odluka vlade o proterivanju imama i zatvaranju sedam džamija, kao i zabrani rada jednog islamskog verskog udruženja, samo početak

On je, u intervjuu bečkom dnevniku „Esterajh", kazao da se mora dalje, svom snagom delovati protiv kršenja zakona od strane radikalnog islama.

- Sigurno postoji još mnogo organizacija i skrivenih kulturnih udruženja koji krše zakon o islamu i protiv kojeg treba delovati dosledno -  poručio je Štrahe.

Ukoliko postoje udruženja i ustanove koje ne obuhvata zakon o islamu, onda on mora biti analiziran, smatra Štrahe.

On odbacuje kritiku da je vlada delovala u vreme Ramazana i neposredno pred predsedničke izbore u Turskoj ističući da je trebalo delovati još pre dve godine, ali se to nije dogodilo.

- Sada nije reč o taktici uzimanja u obzir nekih događaja, već postoji potreba za delovanjem - kaže Štrahe.

MONSTRUOZNI PLAN KIJEVA: Oboriti helikopter evropske delegacije u Donbasu I OPTUŽITI RUSIJU!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je da Turska neće "sedeti skrštenih ruku" na ono što se događaja u Austriji.

Na to je šef poslaničkog kluba vladajuće Slobodarske partije Austrije (FPO) Johan Gudenus odgovorio da "Austrija zasigurno neće dozvoliti tako nešto".

- Erdoganove izjave pokazuju kako Turska želi da utiče na politiku evropskih zemalja. Austrija sigurno to neće dozvoliti, a austrijska vlada zasigurno je odgovorna za bezbednost naše zemlje i primenu austrijskih zakona - reagovao je Gudenus u saopštenju.

SVETSKA VLADA U SENCI PUŠTA TRAMPA NIZ VODU! Doneli odluku da se oduzme Americi vlast nad svetom!

Islamskoj verskoj zajednici u Austriji on je poručio da se izvršenje zakona ne obazire na Ramazan ili druge praznike, već odluke donose nezavisne ustanove.

Austrijska vlada je u petak odredila meru proterivanja imama, za koje je utvrđeno da se, suprotno zakonu, finansiraju iz inostranstva, kao i zatvaranja džamija koje šire salafističku ideologiju. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
slađa

pre 5 godina

Austrija i Turska bi trebalo podhitno da sednu i razgovaraju o otvorenim pitanjima, jer ih očigledno ima. I to na najvišem nivou. Sve ove akcije mogu imati posledice na naš region, a to nam sigurno ne treba u kontekstu evrointegracija i izazova po pitanju stabilnosti na Balkanu.

Sultan

pre 5 godina

Sada ce Erdogan da protera sve Austrijance koji su na privremenom radu u Istanbulu I Ankari :)))

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija