• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

12.06.2018

07:51

(VIDEO/FOTO) ISTORIJSKI SASTANAK: Tramp i Kim potpisali "veoma važan" zajednički dokument!

Vesti

(VIDEO/FOTO) ISTORIJSKI SASTANAK: Tramp i Kim potpisali "veoma važan" zajednički dokument!

Podeli vest

Sastankom i rukovanjem u Singapuru, američki predsednik Donald Tramp i severnokorejski lider Kim Džong Un ispisali su novu stranicu istorije. Oni su  potpisali zajednički dokument, posle čega je Tramp rekao da proces denuklearizacije Severne Koreje počinje "veoma, veoma brzo", a Kim se oprostio od američkog predsednika i otišao iz Singapura

Za "Si-En-En" je neimenovani američki zvaničnik prethodno naveo da se radi o "sporazumu kojim se potvrđuje napredak u razgovorima i obećanje da se nastavi istim tempom".

Tanjug/AP

Tramp je posla potpisivanja upitan da li je Kim pristao na denuklearizaciju.

Tanjug/AP

- Mi započinjemo ovaj proces brzo, veoma, veoma brzo. Apsolutno - poručio je američki predsednik.

Tramp je naveo da njih dvojica "potpisuju veoma važan dokument, prilično sveobuhvatan dokument" i najavio da će "podrobno" o tome pričati uskoro na konferenciji za medije.

Tanjug/AP

Kim je rekao da želi da iskaže zahvalnost Trampu što je do njihovog sastanka došlo.

- Imali smo istorijski sastanak i odlučili da prošlost ostavimo iza sebe i potpisujemo istorijski dokument - poručio je Kim uz pomoć prevodioca.

Nakon potpisivanja Tramp je kazao da je razvio "veoma posebnu vezu" sa Kimom, na šta su ga novinari pitali da će pozvati severnokorejskog vođu u Belu kuću.

- Apsolutno, hoću - rekao je Tramp.

Njih dvojica su se, stojeći ispred zastava SAD i Severne Koreje, na mestu gde su započeli samit, rukovali poslednji put i pozdravili, a Tramp je naveo da će se njih dvojica ponovo sastati u budućnosti.

Tanjug/AP

Posle rukovanja, lideri su se nakratko obratili medijima, a Tramp je rekao da očekuje "izvrstan odnos" sa severnokorejskim liderom.

NERVOZNI: Tramp i Kim pokušali da prikažu dominaciju

Tanjug/AP

U prvim trenucima susreta na početku samita u Singapuru, američki predsednik Donald Tramp i severnokorejski lider Kim Džong-un pokušali su da se predstave kao dominantni, ali su pokazali anksioznost, piše Rojters u analizi govora tela dvojice lidera.
Prema navodima stručnjaka za govor tela, tokom 13 sekundi, koliko se Tramp prvi put rukovao sa Kimom, američki predsednik je uobičajeno pokušao da prikaže svoju dominaciju time što je prvi pružio ruku i potapšao severnokorejskog lidera po ramenu.
Ne želeći da zaostaje, Kim je črvsto stisnuo Trampovu ruku, gledajući ga pravo u oči tokom rukovanja, pre nego što su se obojica okrenuli medijima.
- To nije bilo obično rukovanje. Išlo je gore dole, bilo je nervozno, obojica su privlačila k sebi onog drugog. Obojica nisu puštala onog drugog da bude dominantan - rekao je za Rojters australijanski stručnjak za govor tela Alen Pis.

- Osećam se sjajno. Održaćemo sjajan sastanak i bićemo veoma uspešni - rekao je Tramp.

Tanjug/AP

- Put dovde nije bio lak... Bilo je prepreka ali smo ih savladali kako bismo bili ovde - rekao je Kim.

Američki i severnokorejski lider Donald Tramp i Kim Džong Un srdačno su razgovarali i osmehivali se jedan drugom po izlasku sa zatvorenog sastanka, pre nego što su im se, na ručku, pridružile diplomate, piše britanski Gardijan.

Tanjug/AP

Do istorijskog susreta došlo je posle nekoliko meseci diplomatskog nadmudrivanja SAD i Severne Koreje.

Tramp je postao prvi aktuelni lider SAD, koji se sastao s severnokorejskim liderom.Rukovanje dvojice lidera promenilo je tok istorije, ocenjuje Bi-Bi-Si.

Bela kuća je navela da je "tet-a-tet" sastanak Tramp i Kim trajao 38 minuta.

Ukoliko se u obzir uzme vreme koje je potrebno za prevođenje, to je prilično kratko, ocenio je Bi-Bi-Si.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija