• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/mediji

12.06.2018

18:42

(VIDEO) PUTINA ČEKA PAKAO TOKOM SP U FUDBALU! Ukrajina gomila vojsku uz Donbas, Ameri sa Trumana spremaju udar na Siriju!

Vesti

(VIDEO) PUTINA ČEKA PAKAO TOKOM SP U FUDBALU! Ukrajina gomila vojsku uz Donbas, Ameri sa Trumana spremaju udar na Siriju!

Podeli vest

"Hari Truman" se vratio u Sredozemno more. Sprema se napad na Siriju. Istovremeno, Kijev gomila vojsku na granicama Donbasa, a poslednjih dana prebačene su i specijalne jedinice na liniju razdvajanja

Američka grupa brodova, nosača aviona na čelu sa "Hari Trumanom", ušla je u istočno područje Sredozemnog mora kako bi još jednom, navodno, učestvovao u operaciji protiv Islamske države u Siriji i Iraku, navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu Ratne mornarice.

Kako bi se osigurala podrška vazdušnih udara, udarna grupa nosača aviona sa "Harijem Trumanom" na čelu vratile su se radi borbe protiv Islamske države. To šalje snažan signal našim partnerima da smo privrženi miru i bezbednosti u regionu i svuda gde postoji pretnja terorizma -  navodi se u saopštenju komandanta grupe, kontraadmirala Judžina Blejka.

Šef komiteta Državne dume za odbranu Vladimir Ljamanov je izjavio da se ne može isključiti da se SAD spremaju za novi napad na Siriju, povećavajući svoje snage u Sredozemnom moru.

- Kao čovek iz vojske mogu da kažem: to se ne može isključiti - rekao je Ljamanov.

On je naglasio da u tome ne vidi ništa dobro. Pritom Rusija ne treba da se opušta, imajući svoju, makar i malu grupu u Siriji.

- To im niko ne može zabraniti. I Rusija takođe ne može uticati na to. Međutim, jačanje snaga u tom regionu dovešće samo do negativnog pritiska. Sve to protivreči akcijama, kako po pitanju Korejskog poluostrva, tako i po pitanju Iraka i Sirije. Ostaju pitanja zbog čega se sve to radi. Sa jedne strane sede sa Korejcima za pregovaraikim stolom, a na drugom mestu pokazuju mišiće - istakao je on.

U isto vreme, slučajno ili ne, specijalne jedinice Ukrajine primećene su u blizu kontakt linije sa Donbasom.

(VIDEO) RUSKI MONSTRUM! TU-22M3M POLEĆE U AVGUSTU: Njegove rakete lete kroz stratosferu, BRZINA MU JE 5.400 KM/H, a domet 1.000 kilometara

Portparol Narodne milicije Luganske Narodne Republike Andrej Maročko kaže da je ta jedinica stigla u naselje Sčastje koje je pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine.

Narodna milicija je saopštila da su vojnici dobili specijalno oružje. Maročko je precizirao da u vezi sa tim LNR očekuje provokacije.

-Ukrajinske provokacije mogu da posluže kao osnova za diskreditujuću informacionu kampanju usmerenu protiv LNR i Rusije - istakao je on.

TALAČKA KRIZA U PARIZU: Muškarac naoružan bombom i pištoljem drži kao taoce tri osobe, među NJIMA I TRUDNICU

Predstavnik Narodne milicije rekao da ukrajinske snage nastavljaju da dovlače tehniku na liniju razgraničenja.

Tako su ranije u naselje Sčastje dostavljeni artiljerijsko oružje kalibra 122 milimetara i municija za malokalibarsko oružje. 

AP/fotomontaža

On je precizirao da je značajna količina oklopne tehnike razmeštena u šumi u selu Grečišino. Oko njega dežuraju vojne patrole. 

(VIDEO/FOTO) EVO ŠTA SU POTPISALI TRAMP I KIM! Predsednik SAD pokazao dokument!

Maročko je takođe istakao da ukrajinske snage koriste sredstva za radio-elektronsku borbu kako bi sakrile naoružanje od dronova Specijalne posmatračke misije OEBS što narušava mandat međunarodne misije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Не дирајте Лава ... - док спава...!! Ни сибирског Тигра... кад се .... - " Игра"...!!

zoran

pre 5 godina

pa sta i ocekivati drugo,ali ukrajinci ce izgubiti jos cetvrtinu zemlje i ostace pola nje.ako budu jos cackali medveda ostace bez drzave,videcete uskoro

Penzionerj

pre 5 godina

Necete uspeti, za vas je to ogroman zalogaj. Dobicete sto ste odavno i zasluzili. Najmizerniji kriminalci i teroristi.

Ljubo

pre 5 godina

Dobro je*eno bi bilo ,a moguce ,sihronizovano krenuti sa nemirima tj .udarom Ukrajina -Sirija- Kosovo ,pa sta se uhvati , uhvati .Fasistima nikada verovati ,...

Zoran52

pre 5 godina

Treba ovde imati petlju pa krenuti. Putin je dobio igre a ako ih bojkotuju opet nema štete.

QqLele

pre 5 godina

Setimo se letnjih OI u Pekingu. Tada je gruzijski predsednik pokrenuo vojnu akciju protiv Juzne Osetije i Abhazije. Nije se lepo proveo. Vojska radi svoj posao, a fudbal igraju fudbaleri.

Milorad

pre 5 godina

Ma da li ne doceka pakao Ukraince i smrdljive preko okeanske kravare

Izbori 2024

Vesti

TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija