• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.06.2018

09:09

SPREMA SE JOŠ JEDAN ISTORIJSKI SUSRET! Uskoro sastanak Kima i Abea?

Vesti

SPREMA SE JOŠ JEDAN ISTORIJSKI SUSRET! Uskoro sastanak Kima i Abea?

Podeli vest

Japan radi na ugovaranju sastanka između japanskog premijera Šinza Abea i severnokorejskog lidera Kim Džong Una, a koji bi trebalo da se desi u avgustu u Pjongjangu, preneli su japanski mediji


List "Jumiuri" je, pozivajući se na brojne izvore iz vlade Japana, naveo da su zvaničnici dve zemlje nekoliko puta razgovarali u prethodnih nekoliko meseci kako bi ugovorili sastanak dvojice lidera, prenosi Rojters.
Kako se navodi, Japan istražuje i druge mogućnosti za sastanak, u slučaju da se ispostavi da postoje poteškoće oko njegove posete Pjongjangu.

Japanska agencija Kjodo navodi da japanska vlada razmatra mogućnost da do susreta dođe na Istočnom ekonomskom forumu koji će se održati u ruskom gradu Vladivostok u septembru.

(VIDEO/FOTO) ISTORIJSKI SASTANAK: Tramp i Kim potpisali "veoma važan" zajednički dokument!


Ukoliko bi došlo do tog susreta, to bi bio prvi samit zvaničnika dve zemlje od 2004. godine.

Osim spora koji dve zemlje imaju zbog toga sto je Severna Koreja prošle godine lansirala dve rakete iznad Japana, spor postoji i zbog 17 građana Japana koje su kidnapovali severnokorejski agenti, a kako navodi agencija Severna Koreja je umešana i u nestanak još građana Japana.

(FOTO) IZA KULISA ISTORIJSKOG SASTANKA: Evo šta su radili Donald Tramp i Kim Džong Un posle radnog ručka!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija