• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.06.2018

09:37

ZAHAROVA: Otvorili smo se prema Zapadu, želeli smo saradnju, a oni su nas prevarili!

Vesti

ZAHAROVA: Otvorili smo se prema Zapadu, želeli smo saradnju, a oni su nas prevarili!

Podeli vest

Od kraja Hladnog rata Rusija se u potpunosti otvorila prema zemljama Zapada, ali one su nas prevarile, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova

- U potpunosti smo se otvorili prema Zapadu, ali ne zato što smo bili poraženi. Uradili smo to sami, niko nas nije prisilio - rekla je Zaharova, u intervjuu za finski list "Hufvudstadsbladet", prenosi Tas s.
Prema njenim rečima, nekadašnji sovjetski lider Mihail Gorbačov, arhitekta programa "perestrojke" želeo je "da okonča trku u naoružanju i Hladni rat", zbog čega se Rusija otvorila prema Zapadu.

- Ali bili smo prevareni. Odgovorili ste tako što ste nas ogradili bodljikavom žicom - rekla je ona ističući da je sve što je Rusija želela od Evrope saradnja - u oblasti ekonomska, trgovinska i kulturna.

(VIDEO) ZAHAROVA ISPUNILA SVOJE DVE MAŠTARIJE! Jedna je plivanje s delfinima. A DRUGA...

Ona je dodala da su Rusi želeli da slobodno putuju u druge zemlje i oslobode se pribavljanja viza, međutim ta ideja je uvek bila odbijana.

- Sada svima pokazujemo: ''Nemojte ni da pomislite da nas ponovo napadate''. Nakon što smo izgubili 20 miliona ljudi u Drugom svetskom ratu, imamo pravo da to svima pokazujemo da se to više ne bi ponovilo. U proteklih dvadeset godina pokušavaju da nas okruže sa svih strana - rekla je Zaharova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija