• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.06.2018

23:15

MELANIJU BAŠ ZABOLE ZA DECU MIGRANATA! Prva dama SAD izazvala skandal neviđenih razmera

Vesti

MELANIJU BAŠ ZABOLE ZA DECU MIGRANATA! Prva dama SAD izazvala skandal neviđenih razmera

Podeli vest

Supruga Donalda Trampa prilikom posete teksaskom centru za mališane ilegalnih doseljenika, odvojene od roditelja, nosila "Zarinu" jaknu sa natpisom na leđima "Stvarno me ne zanima, a tebe?"

Prva dama SAD Melanija Tramp izazvala je skandal neviđenih razmera. Ona je obukla jaknu sa natpisom "Stvarno me ne zanima, a tebe?" prilikom posete teksaskom centru u kojem su smeštena deca imigranata. To je shvaćeno kao da je baš zabole za te mališane.

Jedno priča, drugo radi

Melanija je u četvrtak posetila centar za decu koja su odvojena od roditelja. U pitanju su mališani, žrtve zakona, koji ilegalne imigrante iz Meksika u SAD tretira kao kriminalce. Roditelji te dece nelegalno su prešli granicu i nalaze se u pritvoru do okončanja krivičnog postupka protiv njih. Za to vreme o mališanima brinu socijalne službe i aktivisti organizacija za zaštitu ljudskih prava.

Rojters


Rojters


Moroni
Nema kraja s ovim moronima
Džulija Luis-Drajfus


Prva dama SAD, čiji se suprug Donald Tramp našao na meti oštrih kritika zbog tog zakona o imigrantima, mislila je da će smiriti strasti u zemlji obilaskom dečjeg centra u Teksasu sa 55 mališana. Međutim, da li slučajno ili namerno, obukla je "Zarinu" jaknu od 39 dolara sa neprikladnom porukom na leđima.

To je izazvalo salvu kritika na društvenim mrežama i osude na skoro svim televizijama u SAD. Ljudi, danima besni na Trampa što razdvaja decu od roditelja, osuli su paljbu po Melaniji, nazivajući i nju i predsednika SAD moronima.

- Nema kraja s ovim moronima - komentarisala je glumica Džulija Luis-Drajfus.
Komičarka Keti Grifin navela je da nije normalno to što predsednički par radi.

- Je*eš ove ljude i je*eš svakoga ko kaže da treba da budemo pristojni prema njima - napisala je Grifinova na Tviteru.

I mnogi građani SAD su svoj gnev izrazili na društvenim mrežama.

- Stvarno nema smisla. Ona se kao bori protiv muževljeve odluke da razdvoji decu imigranata od roditelja, a onda šalje poruku da je za njih baš briga - samo je jedan u nizu komentara.

Melanijin postupak osudila je i međunarodna organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesti internešenel.

Rojters

Tramp: Poruka medijima koji prenose lažne vesti

AP Foto

Donald Tramp je u petak stao u odbranu svoje supruge. On je na Tviteru napisao da je Melanija natpisom na jakni želela da pošalje poruku medijima koji prenose lažne vesti.- "Stvarno me ne zanima, a tebe", napisano na leđima Melanijine jakne odnosi se na medije koji puštaju lažne vesti. Melanija je uvidela koliko su oni nepošteni i istinski je više nije briga - naveo je Tramp.

- U šoku smo zbog nedostatka empatije kod Melanije Tramp, koji je pokazala jaknom prilikom posete deci smeštenoj praktično u pritvoru u Teksasu- saopštili su iz ogranizacije.

S druge strane, Melanija je nakon posete, kao da se ništa nije dogodilo, navela da je provela divan dan.

- Poseta Teksasu, tokom koje sam provela vreme sa decom i zahvalila mnogima koji vredno rade i pomažu mališanima, bila je veoma značajna. Hvala sekretaru za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Aleksu Azaru što je putovao sa mnom i na nezi koju pruža ovoj deci u ovako teškom trenutku - napisala je Melanija na Tviteru.

Jakna kao jakna

Međutim, njena portparolka Stefani Grišam stala je u odbranu prve dame saopštenjem da je u pitanju bila jakna kao svaka druga i da taj deo garderobe ne šalje nikakvu skrivenu poruku.

- Nadam se da se mediji neće fokusirati na garderobu, već na poentu posete Teksasu - navela je Grišamova.

Skandal koji je prva dama SAD napravila dogodio se samo dan nakon što je Tramp pod velikim pritiskom javnosti ublažio zakon o imigrantima. On je u sredu potpisao izvršnu uredbu da se imigrantskim porodicama koje ilegalno pređu južnu granicu SAD omogući da ostanu zajedno dok čekaju na ishod imigracionog postupka.

Američki predsednik je, međutim, napomenuo da će nastaviti s politikom "nulte tolerancije", koja podrazumeva krivično gonjenje svih odraslih osoba uhvaćenih kako prelaze granicu nelegalno.

TRAMP SE SMILOVAO: Predsednik SAD potpisao izvršnu uredbu o držanju MIGRANTSKIH PORODICA NA OKUPU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 5 godina

Em plasticna em nema nista medju usima. Tako zele da izgledaju mnoge u Srbiji. Steta.

Lala iz Banata

pre 5 godina

А што би је и занимало...?! Ко старлету - лањски снег...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija