• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

26.06.2018

10:23

NAMERAN NAPAD?! Kombi udario u zgradu u kojoj je redakcija holandskog lista!

Vesti

NAMERAN NAPAD?! Kombi udario u zgradu u kojoj je redakcija holandskog lista!

Podeli vest

 Zasad nepoznata osoba kombijem je u Amsterdamu udarila u zgradu u kojoj je sedište "Telegrafa", jednog od vodećih holandskih listova, a za ovaj po svemu sudeći nameran napad premijer te zemlje je rekao da predstavlja "šamar u lice slobodi medija i holandskoj demokratiji"

List je na svom sajtu objavio snimak napada na kom se vidi kako beli kombi dva puta udara u zgradu. Vozač je potom izašao iz vozila i zapalio ga.
Holandski premijer Mark Rute izjavio je da je još mnogo toga nejasno u vezi sa napadom, ističući da policija čini sve što može da uhvati počinioce.

Kako napominje AP, zasad nema indicija da ovaj slučaj ima veze sa ekstremizmom.
List je poznat po izveštajima o kriminalu i sportu, a glavni i odgovorni urednik Pola Jansena, ističe da se čini da je u pitanju nameran napad.

- Nećemo dozvoliti da nas zaplaše - kazao je Jansen, navodeći da je "jasno da nemaju svuda prijatelje".

Jansen navodi da je Telegraf list sa "veoma jasnim stavom i veoma dobrim istraživačkim novinarima" koji se najviše bave kriminalom.

- Nažalost nije tajna da su listu i individualno novinarima više puta upućene pretnje - dodao je Jansen.

- Namera onih koji su ovo učinili je da naš šokira, to nećemo dozvoliti - poručio je on.

AP podseća da se prošle nedelje na meti napada našlo sedište "Panoramne", gde je bačena bomba, i da je osumnjičeni za napad uhapšen.

Zasad nije jasno da li su ova dva slučaja povezana.
Rojters napominje da policija veruje da je u pitanju nameran napad u kom niko nije povređen.

U zgradi u vreme napada (četiri sata posle ponoći) bio je samo čuvar.
Pozivajući se na neimenovanog portparola policije, holandski portal "NOS" navodi da putanja kojom se kretao kombi ukazuje da je vozač namerno udario u zgradu.

Ukazuje se da je vozač sa saučesnikom posle incidenta, koji se odigrao pred zoru oko četiri sata ujutru, pobegao u tamnom "audiju".

U AUSTRIJI VOZ IZLETEO IZ ŠINA: U vagonima bilo 80 ljudi




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija