• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.06.2018

16:02

ŠEF PENTAGONA U KINI: Matis prvi američki ministar odbrane u poseti Pekingu

Vesti

ŠEF PENTAGONA U KINI: Matis prvi američki ministar odbrane u poseti Pekingu

Podeli vest

Američki ministar odbrane Džim Matis doputovao je danas u trodnevnu posetu Kini čiji je cilj poboljšanje bezbednosne saradnje Vašingtona i Pekinga

Matis je prvi šef Pentagona koji dolazi u Kinu od 2014. godine, a po sletanju u Peking na aerodromu je dočekan sa buketom cveća. 
Uoči dolaska u Kinu novinarima je uz oprez rekao da želi "otvoren dijalog" na strateškom nivou.

- Idem tamo da razgovaram - rekao je on. Takav pristup verovatno će biti pozdravljen u Kini gde je državni tabloid "Global tajms" napisao da "dve strane treba da nauče da budu dobri slušaoci", prenosi Rojters.
- Matisova poseta Kini ukazuje da Trampova administracija još uvek želi da vodi vojni dijalog sa Kinom - ocenjuje list u svom uvodniku.
Tema razgovora američkih i kineskih zvaničnika biće sigurno Severna Koreja i denuklearizacija Korejskog poluostrva za šta je Peking zainteresovan a za šta Vašington veruje da Kina može da pomogne, piše AP Takođe, biće reči i o američkoj bezbednosnoj strategiji koja Kinu vidi kao jednu od pretnji, sporenjima u Južnom kineskom moru i Tajvanu.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17