• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

26.06.2018

18:24

U UKRAJINI SVE SPREMNO ZA NOVOG PINOČEA: Kijev strepi da bi naoružani građani mogli da preuzmu vlast!

Vesti

U UKRAJINI SVE SPREMNO ZA NOVOG PINOČEA: Kijev strepi da bi naoružani građani mogli da preuzmu vlast!

Podeli vest

Situacija u Ukrajini može dovesti do toga da na vlast dođe novi Augusto Pinoče, rekao je u intervjuu za "Insajder" glavni vojni tužilac Anatolij Matios

Prema rečima ukrajinskog vojnog tužioca, u državi šeta skoro 400.000 komada oružja za koje ne postoje dozvole za nošenje i koji su iz zone borbenih dejstava u Donbasu prebačeni na teritoriju u kojoj nema konflikta. Među njima su pištolji, automati, granate i bacači granata.

Građani sa takvom količinom naoružanja mogu biti "treća sila" i obesiti o stub svakog političara, objasnio je tužilac.

- U ovoj državi postoje zdrave snage koje se još nisu ujedinile i nisu odredile svog Augusta Pinočea, ali on već kuca na vrata. Ili traže stadion. Siguran sam - naveo je Matios.

Augusto Pinoče bio je general i predsednik Čilea.

UDAR BRISELA NA SRBIJU: ANGELINA AJNHORST, novi posrednik EU ima samo jedan zadatak, IZBOKSOVATI DIL BEOGRADA SA PRIŠTINOM!

Predvodio je vojnu huntu koja je izvršila državni udar 1973. godine, zbacila socijalističkog predsednika Salvadora Aljendea i uvela vojnu diktaturu. Za predsednika se samoproglasio 1974. i ostao je na vlasti do 1990. godine.

(VIDEO) PRIZNAJU I AMERI, RUSKI SU-34 JE NAJBOLJI AVION NA SVETU: Kontroliše BLISKI ISTOK, ali i Nemačku, Finsku, Poljsku...

Pod izgovorom da je Čile bio pod velikim uticajem komunista, Pinoče je, uz podršku SAD i drugih južnoameričkih vojnih vlada, sproveo niz bezbednosnih operacija u kojima je ubijeno skoro 3.000 osumnjičenih protivnika i levičara, a blizu 30.000 ih je mučeno.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 5 godina

Bravo USA demokratija, jos samo da Rusija prekine transport gasa preko Ukrajine i onda ce Ukrajinci biti svoj na svome " MALI AMERI" !!!!!!!!??????????

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija