• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.06.2018

09:42

STRAVIČAN POŽAR U MANČESTERU: Evakuisano 30 kuća

Vesti

STRAVIČAN POŽAR U MANČESTERU: Evakuisano 30 kuća

Podeli vest

Više od 30 kuća evakuisano je u regionu šireg Mančestera na severu Engleske dok se vatrogasci bore sa požarom koji se danima, zbog visokih temperatura i vetra, širi po brdima u toj oblasti

Lokalna policija je danas saopštila da je ugrožena oblast u dužini od šest kilometara, zbog čega su evakuisane 34 kuće u selu Kerbruk, u zapadnom delu zone koju je zahvatila vatrena stihija, prenosi Rojters.

Lokalne škole su danas zatvorene, a stanovnicima je savetovano da ostanu u kućama i zatvore prozore i vrata.
Vojska je u pripravnosti kako bi, ukoliko treba, pružila pomoć, navela je policija.

Visoke temperature i vetar u poslednja tri dana izazvali su širenje požara, a policija je saopštila da su razmere požara, kao i činjenica da je ograničio pristup ruralnom području, otežali njegovo gašenje.
- Plan za danas je da uložimo napore i upotrebimo značajne resurse kako bismo ugasili požar, a ako je potrebna vojna pomoć, razmotrićemo i to - rekao je portparol policije šireg Mančestera za Skaj njuz.
Policija je napomenula da još nije utvrdila šta je uzrok požara.

(VIDEO) NEZAPAMĆEN POTOP U GRČKOJ! Bujica nosi automobile, na Sitoniji EVAKUACIJA TURISTA!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija