• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.06.2018

15:16

OTKRIVENA VELIKA AMERIČKA ZAVERA! Tramp ubeđivao Makrona da Francuska napusti EU, NUDIO MU BOLJE USLOVE?!

Vesti

OTKRIVENA VELIKA AMERIČKA ZAVERA! Tramp ubeđivao Makrona da Francuska napusti EU, NUDIO MU BOLJE USLOVE?!

Podeli vest

Predsednik SAD Donald Tramp je, na privatnom sastanku sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Beloj kući krajem aprila, nudio Francuskoj bilateralni trgovinski sporazum pod boljim uslovima nego što ih ima EU, ukoliko Pariz istupi iz Unije, navode dva evropska zvaničnika

Bela kuća te navode nije demantovala, ali je odbila da komentariše s tim u vezi, prenosi "Vašington post".

Prilikom susreta u aprilu, Tramp je, kako navode neimenovani zvaničnici, s Makronom razgovarao o trgovini, a u jednom trenutku ga je upitao zašto Francuska ne napusti EU.

Ukoliko bi se Francuska odlučila na taj korak, rekao je navodno tada Tramp francuskom kolegi, on bi joj ponudio sporazum o bilateralnioj trgovini pod boljim uslovima nego što su uslovi koje EU, kao celina, uživa kad je reč o trgovini sa SAD.

AMERIKANCI STRAHUJU OD SUSRETA U HELSINKIJU: Putin je okretan i odlučan, NADMUDRIĆE TRAMPA!

Makron je juče rekao da ne želi da direktno komentariše navode da je Tramp predložio Francuskoj da napusti EU, ali je istakao da njegova posvećenost Evropi jasno stavlja do znanja kakav bi njegov odgovor bio, prenosi danas portal Politiko.

- Reči izgovorene iza zatvorenih vrata trebalo bi i da ostanu iza zatvorenih vrata. Ne mislim da je, u bilo kom slučaju, dobro ponoviti ih - istakao je francuski predsednik na kraju samita Evropskog saveta u Briselu, u odgovoru na pitanje novinara u vezi s pomenutim navodima.

Uz to, Makron je izrazio uverenje da su "obećanja koja je Evropi dao pre nešto više od godinu dana dovoljna da se pretpostavi kakav odgovor bi dao na to pitanje".

MAKRON OPČINJEN PUTINOM: Evo kako su se šef Jelisejske palate i njegova supruga proveli tokom POSETE RUSIJI

Politiko napominje da je Tramp "na ratnoj nozi" na više frontova sa svojim evropskim saveznicima, pogotovu kad je reč o trgovini.

Ranije ove nedelje, američki predsednik je oštro kritikovao EU na skupu u Severnoj Dakoti.

- Mi volimo zemlje Evropske unije. Međutim, Evropska unija je, naravno, uspostavljena da bi koristila Sjedinjene Američke Države. Ali, znate ta - mi to ne možemo dozvoliti - zaključio je Tramp na tom skupu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija