• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.07.2018

23:14

PUTIN NE PRAŠTA UBISTVO OLEGA PEŠKOVA: Uhapšen Turčin, okrivljen za smrt ruskog pilota!

Vesti

PUTIN NE PRAŠTA UBISTVO OLEGA PEŠKOVA: Uhapšen Turčin, okrivljen za smrt ruskog pilota!

Podeli vest

U Gruziji je po poternici Interpola uhapšen turski državljanin Serkan Kurtuluš, osumnjičen za ubistvo ruskog pilota Olega Peškova u Siriji 2015. godine, preneo je turski list Hurijet

Kurtuluš, koga su Rusi opisali kao šefa mafijaške grupe koja je u novembru 2015. godine ubila ruskog pilota Olega Peškova, uhapšen je u Tbilisiju 29. juna i nalazi se u zatvoru u gruzijskom gradu Rustavi, jugoistočno od prestonice, a list navodi da je Turska zatražila njegovo izručenje.
Kriminalna grupa kojoj pripada vršila je krivična dela u najvećim gradovima Turske, među kojima u Ankari, Istanbulu i Izmiru.

U raciji koju je sprovela turska policija, uhapšeno je 49 pripadnika te kriminalne grupe, međutim Kurtuluš je uspeo da pobegne u Gruziju, nakon čega je Turska od Interpola zatražila da raspiše poternicu.

Kurtuluš je među 18 osoba koje se sumnjiče za ubistvo ruskog pilota.

U novembru 2015. godine turski lovci su oborili ruski Su-24 kod granice sa Sirijom, a odmah po obaranju, lokalne proturske snage ubile su ruskog pilota.

Član turske Kurtulušove ultra desničarske organizacije "Sivi vukovi" Alparslan Čelik, prvobitno je preuzeo odgovornost za ubistvo ruskog pilota, ali je kasnije odbio da prizna krivicu.

(VIDEO) TURCI UHAPSILI UBICU RUSKOG PILOTA: Komandant sirijskih Turkmena javno se hvalio zločinom!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan

pre 5 godina

Što bi Putin praštao zočincu koji je ubio Ruskoga vojnika državljna Rusije koji je služio svojoj zemlji on vodi računa za svakog svo građanina .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija