• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.07.2018

23:51

NOVI KURS BUDIMPEŠTE: Orban spreman za dogovor sa nemačkom o migrantima?

Vesti

NOVI KURS BUDIMPEŠTE: Orban spreman za dogovor sa nemačkom o migrantima?

Podeli vest

Mađarski premijer Viktor Orban signalizirao je da je spreman da postigne bilateralni sporazum sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel kako bi se ograničio dolazak tražilaca azila u Nemačku i druge zemlje EU

On je u intervjuu za nemački Bild kazao da je Mađarska bila otvorena za razgovore sa nemačkom, ukoliko Berlin postigne sporazum o migracijama sa Austijom, čiji kancelar Sebastijan Kurc poput Orbana ima "tvrd stav" po pitanju migracija, prenosi Rojters.

- Redosled može biti samo - pregovori Nemačke i Austrije, a onda pregovori Austrije i Mađarske. I na kraju, ako je stvarno jasna pozicija Nemačke, može doći do pregovora između Mađarske i Nemačke - rekao je Orban.

Prema njegovim rečima, neophodno je jačanje zaštite spoljnih granica EU i osnivanje migracionih tranzitnih centara van EU.
On je dodao i da će se uskoro sastati sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom kako bi razgovarali o narednim koracima.

Orban je ponovio svoj stav da veliki priliv migranata pretežno muslimanske veroispovesti predstavlja pretnju evropskoj hrišćanskoj civilizaciji.

SRPSKI PRIJATELJ ORBAN BIJE ODLUČNU BITKU: Veliki sukob u EU, niko nije očekivao da će BRISEL OVO URADITI MAĐARSKOJ!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

Мађарска има став: Не дозвољава да јој нарушавају ... "Орбану"... - средину....!?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija