• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.07.2018

21:48

(VIDEO) UŽASNO OTKRIĆE: Misionarke Majke Tereze prodavale bebe, odbravale i popust!

Vesti

(VIDEO) UŽASNO OTKRIĆE: Misionarke Majke Tereze prodavale bebe, odbravale i popust!

Podeli vest

Jedna od žena koja u Indiji radi u humanitarnoj organizaciji Majke Tereze "Misionari milosrđa", uhapšena je pod optužbom da je navodno prodala bebu staru 14 dana

Još dve žene su privedene i biće ispitane o drugim mogućim slučajevima prodaja beba. Indijske vlasti su zatvorile utočište u državi Džarkand koje su vodile pripadnice ove organizacije. Ovo utočište u državi Džarkand bilo je namenjeno trudnim neudatim ženama.

- Saznali smo da su još neke bebe nelegalno prodate iz ovog centra. Pronašli smo imena majki i tih beba i sprovodimo dalju istragu - rekao je jedan policijski zvaničnik.

Policija je u centru pronašla i oko 2.150 dolara.  One su priznale da su prodale najmanje pet ili šest beba parovima koji nisu mogli da imaju decu, rekoa je policijski zvaničnik Aman Kumar.

Sad istražujemo kako su vođene operacije i koliko dece je još prodato zadnjih godina - dodao je Kumar. 

Arti Kujur, direktorka socijalne službe u Džarkandu rekla je da su opatice naplaćivale između 40.000 i 100.000 indijskih rupija (od 500 do 1.300 evra) po detetu, zavisno od dubine džepa kupaca.

Dobili smo mnogo dojava o tome kako funkcionše to utočište i pratili smo šta se tamo događa gotovo šest meseci - izjavila je Kujur.

Socijalna služba sad proverava sva utočišta u državi Džarkand. Italijanski novinar Đanluiđi Nuci u svojoj knjizi "Istočni greh" piše o "najmračnijim tajnama Vatikana" i navodi kako je Majka Tereza imala toliko ušteđevine u Vatikanskoj banci da bez njenog novca banka ne bi mogla da posluje.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!
Društvo

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!

"Pomoćnik direktora me je prvo snažno udario ramenom u grudni koš, da bi me kasnije ponovo napao, uhvatio me za revere i gurnuo na vrata tom silinom da ih je otvorio", priča Denis Šabanović, nastavnik srpskog i bosanskog jezika u srednjoj Tehničkoj školi u Tutinu koji je nastavnika i pomoćnika direktora Imera Ademovića optužio da ga je, prvo verbalno, a onda fizički napao posle redovne sednice Nastavničkog veća.

18.04.2024

17:47

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija