• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pravda.rs

06.07.2018

16:14

 (VIDEO) RUSKI EKSPERT O AMERIČKOM ČUDU OD BOMBE: Imamo spreman odgovor, ali to KOMPLIKUJE STRATEŠKE ODNOSE!

Vesti

(VIDEO) RUSKI EKSPERT O AMERIČKOM ČUDU OD BOMBE: Imamo spreman odgovor, ali to KOMPLIKUJE STRATEŠKE ODNOSE!

Podeli vest

Ruski vojni stručnjak izneo je zabrinutost oko izrade nove verzije nuklearne gravitacione bombe B61-12 u SAD, objavila je ruska vojna novinska agencija Interfaks-AVN

Ruski akademik Aleksej Arbatov, vojni stručnjak, rekao je da nuklearna gravitaciona bomba B61-12, sa kojom SAD sprovode niz testova, ne predstavlja direktnu pretnju Rusiji, ali komplikuje strateške odnose.

Ruski stručnjak, koji rukovodi Centrom za međunarodnu bezbednost Instituta za svetsku ekonomiju i međunarodne odnose, rekao je da se nuklearna gravitaciona bomba B61-12 uklapa u američki koncept, omogućavajući ograničeno nuklearno ratovanje koje "navodno neće podrazumevati opštu eskalaciju i opštu smrt", a ovo zauzvrat može smanjiti prag upotrebe nuklearnog oružja.

Prema njegovim rečima, bomba testirana u SAD nije samo još jedna modifikacija B61.

- Ovo je određeni kvalitativni skok, ako su SAD ranije imale bombe slobodnog pada, ova bomba je vođena, ima mnogo više preciznosti - rekao je stručnjak.

Bivši šef Strateških raketnih snaga, i trenutni savetnik komandanta raketnih snaga, Viktor Jesin, rekao je u ponedeljak za list Moskovski Komsomolets da verziju bombe B61-12 sada američka vojska testira sa strateškog bombardera, a ranije se ovo testiranje obavljalo sa taktičkim avionom.

- To znači da će ova bomba biti univerzalna, i može se koristiti ne samo sa taktičkim avionima, već i strateškim. Ovo je prva visokoprecizna nuklearna bomba - istakao je V. Jesin.

RAT BUKTI U DONBASU: Čak 26 žestokih okršaja - tri mrtva Ukrajinca, OEBS OPTUŽIO KIJEV ZA AGRESIJU!

Prema njegovim rečima, Rusija nema slično oružje. "Mi se fokusiramo samo na jedan tip visokopreciznog oružja - visokoprecizne krstareće rakete", rekao je stručnjak.

GRCI TRAŽE DA PROMENU IMENA KRIMA U TAVRIDA: Ističu da su oni doneli civilizaciju na poluostrvo, HOĆE LI IH PUTIN POSLUŠATI?!

Ranije je američko vazduhoplovstvo testiralo nuklearnu bombu B61-12 tako što su je izbacivali iz stelt bombardera B-2 Spirit iznad Nevade.

LONDON ODAVNO NIJE DOBIO OVAKVU ŠAMARČINU: Zaharova: Zaustavite trovanja po Britaniji, VAŠI DRŽAVLJANI U RUSIJI SU BEZBEDNI!

- Ovi kvalifikacioni testovi letenja pokazuju da dizajn B61-12 zadovoljava sistemske zahteve i ilustruju kontinuirani napredak programa za produženje životnog veka B61-12 kako bi se zadovoljili zahtevi nacionalne bezbednosti - rekao je brigadni general Majkl Lutin, glavni pomoćnih zamenika administratora za vojnu primenu NNSA.

Očekuje se da će nuklearna gravitaciona bomba B61 Mod 12 biti kompatibilna sa F-35, i da će ući u službu do 2020. godine, zamenjujući postojeće varijante B61 u američkom arsenalu. Oružje će nositi i B-2 Spirit i njegov naslednik, B-21 Raider, koji je trenutno u razvoju.

(VIDEO) SVET STREPI! SAD POČELE NAPAD NA KINU, PEKING SPREMA KONTRAUDAR! Ima li i vremena da se SPREČI KATASTROFA?!

Testiranje je izvedeno u Bazi 99 američke avijacije, korišćen je F 35 i do sada je bilo 26 testiranja bombe, od kojih je poslednje bilo 2. juna.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nepoznati

pre 5 godina

"Ograniceno nuklearno ratovanje",koji pojam. Ljude treba istrebiti sa ove divne planete sto pre.

ZN

pre 5 godina

Смислиће већ кога ће да бомбардују како би је тестирали. Надајмо се да неће нас.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija