• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.07.2018

17:56

(VIDEO) DRAMATIČNA AKCIJA SPASAVANJA MALIH FUDBALERA: Vremena je sve manje, za izbavljenje dečaka POSTOJE OVE TRI OPCIJE!

Vesti

(VIDEO) DRAMATIČNA AKCIJA SPASAVANJA MALIH FUDBALERA: Vremena je sve manje, za izbavljenje dečaka POSTOJE OVE TRI OPCIJE!

Podeli vest

Spasilačka misija, koja treba da izvuče dečake i njihovog trenera iz pećine na Tajlandu, ima najveću šansu da u tome uspe u naredna tri ili četiri dana, rekao je vođa spasilačke operacije Narongsak Osotanakorn

- Trenutna situacija, sa nivoima vazduha i vode, kao i stanje dečaka, najbolje je do sada ... Njihov pronalazak bio je samo mala pobeda -  kaže Narongsak.

tanjug ap

On kaže da spasioci vode rat i sa vremenom i sa meteorološkim uslovima, jer se danas očekuje početak sezone monsuna, a time i obilne kiše, prenosi Rojters.

Agencija ocenjuje da je poruka Narongsaka ulila novu nadu, samo dan nakon što je jedan od spasilaca poginuo roneći u pećini, zbog nedostatka kiseonika.


Dečaci komuniciraju putem pisama sa svojim porodicama, od kojih mnogi sede sve vreme ispred ulaza u pećinu. 


Na ulazu su pored rodbine dečaka i tajlandske mornaričke "foke" i vojnici. Desetine vojnika koji sede na kamenju ispred pećine, odmarajući na kratko, kažu da se spasilačka operacija sprema za nedelju ili ponedeljak.

tanjug ap

Vlasti su pojačale bezbednosti kordon oko pećine i navukli su plastične pokrivke oko prilaza pećini, što možda znači da će spasilačka misija biti pokrenuta svakog časa, navodi Rojters, dodajući da ove informacije nisu uspeli da u potpunosti potvrde.

Alternativni planovi za spasavanje uključuju i dovođenje odgovarajuće količine kiseonika i zaliha kako bi dečaci sačekali nekoliko meseci da sezona monsuna prođe i nivo vode opadne ili bušenje rupe kroz pećinu.

tanjug ap

Narongsak kaže da bi bušenje sa površine do lokacije dečaka podrazumevalo bušenje oko 600 metara krhkog krečnjaka.

BBC O DRAMI MALIH FUDBALERA: Dečaci mogu da hodaju, ali spasavanje zasad nemoguće, put Tajlanda krenuli INŽENJERI ILONA MASKA!

(FOTO/VIDEO) OVO JE HRABRI SRBIN KOJI SPASAVA FUDBALERE ZAROBLJENE U PEĆINI! Ceo svet priča O IVANU KARADŽIĆU!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zlata

pre 5 godina

Zovite Ruse upomoc da rasteraju oblake i zaustave kisu ! Mozda bi to,zaista,pomoglo !

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija