• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B92

07.07.2018

20:46

(VIDEO) OD OVOGA SU SE AMERIKANCI PLAŠILI: Ruski superavion SU-57, koštaće duplo manje OD RIVALA F-35 I F-22!

Vesti

(VIDEO) OD OVOGA SU SE AMERIKANCI PLAŠILI: Ruski superavion SU-57, koštaće duplo manje OD RIVALA F-35 I F-22!

Podeli vest

Ruski lovac pete generacije Su-57, koji je u fazi testiranja za isporuku vazdušno-kosmičkim snagama Rusije, biće 2,5 puta jeftiniji od američkih “rivala“ F-35 i F-22, izjavio je član saveta Državne dume za avio-industriju Vladimir Gutenjov

Prema podacima iz više izvora Sputnika, cena jednog aviona F-22 iznosi 146,2 miliona dolara po jedinici, F-35 — od 83 do 108 miliona dolara u zavisnosti od modifikacije.

- Bez sumnje je lovac pete generacije konkurent američkim F-22 i F-35-om, pri čemu je značajno – 2,5 puta jeftiniji od njih sa apsolutno sličnim karakteristikama, a po nekim pokazateljima, kao što je manevarska sposobnost, čak i prevazilazi američke avione - istakao je Gutenjov.

Su-57 je ruski višenamenski lovac pete generacije, a namenjen je za uništavanje svih vrsta vazdušnih ciljeva, uništavanje kopnenih i površinskih ciljeva sa prevazilaženjem sistema PVO, nadgledanje vazdušnog prostora na velikoj udaljenosti od baze i uništavanje kontrolnog sistema za vazduhoplovne operacije protivnika.

(VIDEO) RUSKI SU-57 RUŠE SVE PRED SOBOM! Spektakularan snimak superaviona, UNIŠTAVA NEPRIJATELJA BEZ MILOSTI!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mikan

pre 5 godina

Još uvek se ne plaše na žalost jer je još na probnom ispitivanju. Imaju nekih 50 kom i imaju nekih manjih problema sa elektronikom i motorima. Njegov rival f 35 je naštancovan,oko 200 kom. Generalno Rusija je u odnosu prema SAD 1:3 u avijaciji. Ovi imaju 9 hiljada a Rusija samo 3000 vazduhoplova. Ali nadam se da će se u narednih 10 god to preimucstvo Amera smanjiti. Ruse vadi bolji pvo,taktičko oružje za masovno uništenje.

milan lala

pre 5 godina

Da imaju ameri tri puta vise aviona od Rusije u ukupnom zbiru , ali imaju i ogromnu teritoriju koju sa tim avionima moraju pokrivati, tu su uracunati i transportni i trenazni, avioni radari , strateski nosaci, nisu samo borbeni , a svi su razbacani u bazama na celoj planeti . Dok ih saberu za jak udar , rat zavrsen. Tako da Rusija fakticki sa manjim ukupnim brojem aviona ima jacu udarnu snagu jer su joj avioni koncentrisani na manjem prostoru i brze mogu sadejstvovati . Osim toga ameri imaju samo par stotina novih aviona , dok je ostala vecina stara kao sto je : F-15 ,,F-16 F-18 to su dobri ali ipak stari avion , njih sve ciste sa novim radarima i raketama bez ikakvih problema cak i SU -27 , a da ne govorimo SU-34 SU-35 , MIG -35 ili SU-57 . Rusi imaju bolje avio radare i rakete sa dalji dometom . Znaci pogodim te a ti me nevidis.

Dusan

pre 5 godina

Sta je to sa vama, dokle vise sa "duplo manje"? Normalno je "upola manje", kao i vecito FI"J"AT odakle vam to "J"? Ima jos dosta toga.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija