• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.07.2018

20:39

BRITANCI SE OPET BEZ DOKAZA OKOMILI NA KREMLJ! Optužili Putina za ubistvo narkomanke!

Vesti

BRITANCI SE OPET BEZ DOKAZA OKOMILI NA KREMLJ! Optužili Putina za ubistvo narkomanke!

Podeli vest

Umrla Britanka Don Sterdžes (44), koja je sa dečkom Čarlsom Roulijem (45) u Ejmsberiju navodno otrovana nervnim agensom "novičok". Zbog toga su zvaničnici iz Londona i mediji ruskog lidera nazvali ubicom

Britanska narkomanka Don Sterdžes (44), koja je 30. juna sa svojim dečkom Čarlsom Roulijem (45), takođe narkomanom, u Ejmsberiju navodno otrovana ruskim nervnim agensom "novičok", umrla je u nedelju uveče u bolnici. Policija taj slučaj tretira kao ubistvo, a iako istraga još ništa nije otkrila, britanska štampa, poslanici i drugi zvaničnici optužili su predsednika Rusije Vladimira Putina da ju je lično ubio.

Stalo joj srce

Sterdžesova je umrla usled prestanka rada srca, a njen dečko je i dalje u kritičnom stanju. Lekari mu ne daju dobre prognoze, strahuju da bi i on mogao da premine za nekoliko dana.

Britanska premijerka Tereza Mej navela je da je "užasnuta smrću"

Teške optužbe

Putin je ubica. On je naš NEPRIJATELJ!

Brajan Krasenstajn

Don Sterdžes, dok su se poslanici parlamenta u Londonu odmah obrušili na Rusiju i Putina.

- Ovo ubistvo britanskog državljanina rezultat je upotrebe hemijskog nervnog agensa koji proizvodi država Rusija - naveo je laburistički poslanik Majk Gejps.

Mediji su, međutim, bili još suroviji. Oni su Putina označili kao ubicu.

- Sterdžesova je bila kolateralna šteta u napadu Kremlja na bivše dvostrukog rusko-britanskog agenta Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju u martu u Solsberiju - naveo je novinar "Gardijana" Luk Harding.

Njegov kolega Brajan Krasenstajn, urednik "Hil reportera", uključio je u celu priču i samit Putina i Trampa, koji bi trebalo da se dogodi 16. jula u Helsinkiju.

- Putin je ubica. Koje su šanse da Tramp ovo uopšte ne pomene na sastanku sledeće nedelje. Putin je naš NEPRIJATELJ! - naveo je Krasenstajn.

Peskov: Ovo je opasno za celu Evropu

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov juče je naveo da Rusija žali zbog smrti žrtve trovanja iz Ejmsberija. On je, međutim, naglasio da to, već drugo, trovanje na britanskoj teritoriji predstavlja opasnost po celu Evropu.

- Ekstremno smo zabrinuti zbog incidenata sa toksičnim supstancama koji se ponavljaju na teritoriji Ujedinjenog Kraljevstva. Verujemo da to predstavlja opasnost ne samo po britanske građane već i po sve Evropljane - rekao je Peskov.

Komentari britanskih političara i medija dolaze u trenutku kad policija još istražuje kako se par narkomana otrovao. Nije jasno gde su bili izloženi "novičoku", niti da li je u pitanju bio agens korišćen u martu prilikom napada na Skripaljeve ili je nedavno negde postavljen. Takođe, niko ne vidi koji bi bio motiv Kremlja da ubije dvoje britanskih zavisnika od droge.

Ništa se ne zna

Zasad je jedino poznato to da se novi slučaj trovanja "novičokom" dogodio četiri meseca nakon što su Skripaljevi otrovani u Solsberiju, koji je udaljen samo 13 kilometara od Ejmsberija. Par je dan pre nego što je primljen u bolnicu bio u Solsberiju, gde je Sterdžesova, inače, živela. Sumnjivo je i to što se u neposrednoj blizini i Solsberija i Ejmsberija nalazi zloglasna vojna laboratorija "Porton daun", u kojoj su skladišteni uzorci "novičoka" i drugih smrtonosnih vojnih otrova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija