• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

15.07.2018

18:15

BRITANSKI POLITIČAR STAO UZ RUSIJU, RASTURIO SLUČAJ SKRIPAL I TEREZU MEJ: To je najluđa teorija zavere bez ikakvog osnova!

Vesti

BRITANSKI POLITIČAR STAO UZ RUSIJU, RASTURIO SLUČAJ SKRIPAL I TEREZU MEJ: To je najluđa teorija zavere bez ikakvog osnova!

Podeli vest

Poznati britanski političar, bivši ambasador Londona u Uzbekistanu Kreg Marej smatra da je „slučaj Skripalj" - najluđa teorija zavere protiv Rusije. On je tačku po tačku pobio sve zaključke britanskih vlasti o incidentu u Solsberiju

Između ostalog, Marej je ukazao da se London oslanja samo na podatke britanske obaveštajne službe kada govori da Rusija poseduje nervni agens "novičok" i obučene ljude da njime rukuju. Međutim, na podatke istih tih službi su se britanske vlasti oslanjale kada su lagale da Sadam Husein radi na proizvodnji oružja za masovno uništenje, piše Marej na svom blogu.

On navodi da se postavlja pitanje zašto je Britanija toliko godina ćutala da Rusija poseduje programe za proizvodnju hemijskog oružja? I ako postoji "profesionalni program obuke" za one koji koriste "novičok" u vojne svrhe, zašto sve nije završeno ubistvom?

Marej sumnja i u izabranu metu napada. Skripalj je bio dvostruki agent srednjeg ranga kojeg su Rusi pustili iz zatvora.

KAKO IZAĆI IZ NATO? Neverovatno jednostavno, SAMO NAJAVIŠ I IMAŠ OTKAZNI ROK OD 365 DANA!

- Da su oni hteli njegovu smrt, ubili bi ga tada - napisao je Marej. Po njegovim rečima, radi Skripalja Rusi ne bi žrtvovali tajni program "novičoka" i svoju reputaciju.

Političara iznenađuje i sa kakvom spremnošću državni mediji ponavljaju laž da su Rusi napravili nervni agens - čak i nakon što „Porton daun" nije uspeo da to potvrdi. Štaviše, u razvoju „novičoka" su učestvovale sve države SSSR-a, posebno naučnici iz Ukrajine, Jermenije i Gruzije, izjavio je on.

 Ključni objekat u ovoj istoriji, gde je proizvođeno hemijsko oružje, u uzbekistanskom Nukusu, same SAD su zatvorile i izvezle opremu. Tamo su prešla i dva ključna naučna programa, piše Marej. Po njegovim rečima, desetine država mogu da proizvode "novičok".

Političar smatra neistinitim saopštenja da samo Rusija ima motiv da otruje Skripalja. Očigledan motiv on vidi u želji da se „optuži i diskriminiše Rusija".

FRKA U SENATU SAD: PUTIN ĆE ISKORISTITI TRAMPA, on ide nepripremljen na sastanak sa šefom Rusije!

Bivši diplomata je primetio, po priči britanskih političara, neverovatnu nekompetentnost ubica koji nisu znali da doza koja je ostavljena na kvaki od vrata neće biti fatalna, dok su ostavili važne dokaze na javnom mestu. Sumnjivo je i to što su oba Skripalja mogla da dodirnu kvaku ulaznih vrata, a tek nakon pet sati istovremeno su izgubili svest.

- Postavio sam nekoliko jednostavnih pitanja, uništio najsmešniju teoriju zavere koju sam ikad čuo, teoriju zavere Solsberi - zaključio je političar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 5 godina

Iskren covek saistinitim podacima , protiv Britanskih lazova i njihove proagandne masinerije!!!??????

Ljubo

pre 5 godina

Samo pokazatelj koliko nam je "Beli Medved" sve jaci i pametniji ...a istorijski porobljivaci sveta ,samo slabiji ,naivniji ,procitaniji ,omrazeniji ....

Izbori 2024

Vesti

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)
Društvo

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)

Nema sumnje da svako od nas pamti stresove koje smo doživeli zbog čekanja u dugim redovima i gubljenja vremena na obavljanje administrativnih poslova. Srećom, konačno možemo da odahnemo.

16.04.2024

08:00

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija