• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.07.2018

19:30

VIKTOR ORBAN UPOZORAVA: Soroš želi haos na Balkanu, na udaru se NALAZI I SRBIJA!

Vesti

VIKTOR ORBAN UPOZORAVA: Soroš želi haos na Balkanu, na udaru se NALAZI I SRBIJA!

Podeli vest

Džordž Soroš i njegovi saveznici uspešno koriste migrantsku krizu da stvore krizu na Balkanu, tvrdi Ištvan Holik, portparol mađarske vlade koju vodi premijer Viktor Orban

Zloglasni američki milijarder i tajkun Džordž Soroš, poznat po izazivanju nasilnih revolucija u brojnim državama u svetu, želi da destabilizuje Balkan i sruši svaku nacionalnu vladu koja mu stoji na putu!

Ištvan Holik, portparol mađarske vlade koju predvodi premijer Viktor Orban, tvrdi da Soroš i njegovi saveznici uspešno koriste migrantsku krizu da stvore haos i krizu na Balkanu. Prema njegovim rečima, milijarder ima razgranatu mrežu u svim država Evrope, pa čak i u Evropskom parlamentu, pomoću koje ruši vlade koje mu ne odgovaraju. Soroš vrlo lako može da udari i na Srbiju, ocenjuju Informerovi sagovornici, ukoliko proceni da će tako lakše ispuniti ciljeve!

OKUPIO PLAĆENIKE

Holik kaže da su Soroš i saradnici do guše umešani u destabilizaciju Balkana i rušenje nacionalnih država.

- Očigledno je Soroševa mreža imala značajnu ulogu u migrantskoj krizi u Italiji i Turskoj. Upleli su prste u događaje na Balkanu. Soroš želi da od Evrope napravi odredište migranata, kao i da oslabi nacionalne države Evrope, stvarajući haos i krizu. Njegova mreža aktivna je u svim velikim zemljama Evrope i nastoji da utiče na izbore, podstičući krize i smenjujući vlade. Ta mreža je pokušala da pomoću miliona dolara utiče na izbore za Evropski parlament 2014. godine. U velikoj meri se infiltrirala u institucije u Briselu - upozorava Holik.

Priznao da mu je Balkan meta

Podsetimo, Institut za otvoreno društvo u Sofiji, iza kojeg stoji Džordž Soroš, utvrdio je da su balkanske zemlje najpodložnije širenju lažnih vesti. Kako se navodi u istraživanju o medijskoj pismenosti, kojim je Soroš indirektno priznao da Zapad širi propagandu u Srbiji i zemljama u regionu, stručnjaci su obuhvatili 35 evropskih zemalja pobrojanih prema kvalitetu obrazovanja, medijskoj slobodi i poverenju javnosti. Prema ovim podacima, Srbija je na 29. mestu, slede Crna Gora (31), BiH (32) i Albanija (33), dok se Hrvatska nalazi na 24. mestu.

I dok niko u vrhu Vlade nije želeo zvanično da komentariše ove navode, potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da Mađarska ima dobre informacije i da ono što tvrdi Holik jeste istina.

- Određeni centri moći ne žele da Evropa ima stabilne države, a to je najočiglednije i najkarakterističnije za Balkan i centralnu Evropu. Srbija je verovatno na mapi za destabilizaciju. Nije slučajno to što je u Mađarskoj, koja je članica EU i NATO, Orban doneo drakonske mere za nevladin sektor. Plašim se da će neko pokušati i u Srbiji da iskoristi teme koje ne izgledaju kao političke u političke svrhe, kao što se to radi sa slučajem pokojnog Davida Dragičevića u Republici Srpskoj - podvlači Vučević.

EVROPA U KLIN, BUDIMPEŠTA U PLOČU: Mađarska usvojila zakon poznat kao "Stop Soroš"

Politički analitičar Dragoljub Anđelković ocenjuje da ono što je naveo portparol mađarske vlade treba shvatiti kao upozorenje.

- Mađarska dobro zna i ima iskustva u borbi sa Soroševim nevladinim organizacijama, koje nastoje da instaliraju svoje režime kako bi lakše koristili resurse zemlje. Decenijama je nad našom političkom stvarnošću lebdela Soroševa senka i osećao se njegov uticaj koji je narušavao suverenitet Srbije. Poslednjih godina, međutim, država je ojačala i uspešno se suprotstavlja takvoj politici. Treba ozbiljno shvatiti poruke iz Mađarske i uvažiti njihovo iskustvo u borbi protiv Soroševe antinacionalne politike - zaključuje Anđelković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mili

pre 5 godina

Proterati sve ne vladibe organizacije jer rade za ovog zlikovca i protiv nase zemlje. Srbija treba po ugledu na Orbana da " Stop Soros"...dokle ce taj matori monsrum da unistava ljude i drzave a migrante neka vodi kod sebe , para ima da ih izdrzava. Mi treba na granicama da postavimo zicanu ogradu da ne mogu da udju u nasu zelmlju. Matora drtina moze samo Vucicu da ...... ..... ako mu to dozvoli ! Neka sto pre " otputuje " matoro strasilo ! ☠️

pa oporezuj te ga

pre 5 godina

i zaustavite taj njegov biznis, umanjite njegovu finansijsku moc, proterajte ga, kako moze jedan covek sve to da uradi sto ste napisali. Zasto ga ne zatvorite.

Srdjan

pre 5 godina

Čovek je u pravu. Šoroš je zlo, vidi mu se po faci. Ali, niko nije večan ... vreme radi za nas.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija