• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

18.07.2018

09:31

(VIDEO) AKO OVO GLEDATE, MRTVA SAM! Objavljen šokantan snimak princeze Dubaija ČIJE SU BEKSTVO SPREČILI KOMANDOSI!

Vesti

(VIDEO) AKO OVO GLEDATE, MRTVA SAM! Objavljen šokantan snimak princeze Dubaija ČIJE SU BEKSTVO SPREČILI KOMANDOSI!

Podeli vest

Princezi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Šeiki Latifi bin Muhamed al Maktum se već mesecima gubi svaki trag. Sada je objavljen video-snimak koji pokazuje da se ona veoma plašila za svoj život

Latifa je pre četiri i po meseca pokušala da pobegne iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i kontrole svog oca vladara Dubaija šeika Mohameda bin Rašida al Maktuma, piše Daily Mail

Ova 32-godišnja princeza provela je mesece u planiranju dramatičnog bekstva kada je pokušala da napusti UAE na luksuznoj jahti u vlasništvu bivšeg francuskog špijuna.

Aktivisti i njeni saveznici tvrde da su naoružani komandosi upali na jahtu kada je ona zašla u međunarodne vode, pretukli posadu i vratili princezu natrag u Dubai.

Od tada se o njoj ništa ne zna.

Na video-snimku aktivista za ljudska prava objavljenog nakon njenog pokušaja bekstva, a zatim i, kako navode, kidnapovanja, princeza je rekla da je prvo pokušala da pobegne iz svoje zemlje 2002. godine, ali je ubrzo bila zatočena i mučena više od tri godine.

- To je bilo konstantno mučenje. Čak i kada me nisu fizički tukli, mučili su me. Bila sam u samici, potpuno sama, bez prozora, bez svetla - rekla je ona na snimku koi je nastao pre njenog pokušaja bekstva.

Ona je na snimku kritikovala Ujedinjene Arapske Emirate koji se hvale da su postali napredni i rekla je da ako ovaj video ikad bude objavljen, to će značiti da je u opasnosti.

- Uskoro ću nekako pobeći, nisam sigurna kako, ali sam 99 odsto uverena da ću uspeti. Ukoliko gledate ovaj video, to nije dobra stvar - to znači da sam ili mrtva ili u veoma, veoma lošoj situaciji - rekla je Latifa.

Snimak je objavila "Zarobljeni u Dubaiju", britanska organizacija koja pomaže ljudima sa zakonskim problemima u Emiratima.

Jedna od šefica organizacije Rada Sterling je rekla da ju je princeza pozvala čim su naoružani muškarci upali na jahtu.

- Prvo što mi je rekla je bilo: Pomozite mi, ljudi su napolju... čujem pucnjeve... molim vas pomozite - rekla je Sterling.

Tina Jauhianien, princezina najbolja prijateljica je bila na jahti u vreme kidnapovanja.

NESTALA PRINCEZA LATIFA: Ćerka vladara Dubaija u martu pokušala da pobegne, OD TADA JOJ SE GUBI SVAKI TRAG?!

Ona je pomogla princezi u pokušaju da pobegne i sada je jedini svedok tih dešavanja.

- Oni (komandosi) su mi rekli: "Zatvori oči ili ćemo te ubiti na mestu" - rekla je Jauhianien.

Kako je ispričala Latifa se otimala, borila i vrištala, ali uzalud. Prema njenim rečima, Latifin život u Dubaiju je jako težak, kao da je uvek na snazi policijski čas i stalno se osvrtala da vidi da li je neko prati i nadgleda.

Nakon neuspelog bekstva, Tina Jauhianien i Erv Žober, bivši francuski špijun koji su pomagali princezi su bačeni u zatvor u Dubaiju.

Prema nezvaičnim izveštajima princeza je vraćena porodici, a njeni prijatelji se plaše za nju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija