• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.07.2018

18:39

(FOTO) TRAMP SLABIĆ, PUTIN ŠAMPION Američki političari i mediji osuli paljbu po lideru SAD posle samita u Finskoj

Vesti

(FOTO) TRAMP SLABIĆ, PUTIN ŠAMPION Američki političari i mediji osuli paljbu po lideru SAD posle samita u Finskoj

Podeli vest

Cela javnost u Vašingtonu povela je hajku protiv Donalda Trampa i optužila ga da je izdajnik i Putinova pudlica jer se nije suprotstavio ruskom lideru u Helsinkiju. Putin odneo trijumf na sastanku

Američki političari i mediji osuli su paljbu po lideru SAD Donaldu Trampu tvrdeći da se ponizio pred ruskim predsednikom Vladimirom Putinom tokom njihovog samita u Helsinkiju. Oni su Trampa optužili da je izdajnik i slabić jer se nijednom nije usprotivio Putinu, dok je, sa druge strane, ruski lider bio pravi pobednik i držao je sve konce u rukama.

Gore od zločina

Kritičarima Trampa posebno je smetalo što je šef Bele kuće stao na stranu Putina kad su ga mediji pitali da li se Rusija mešala u predizborne izbore u SAD. Tramp je izjavio da veruje Putinu uprkos tome što je američki Federalni istražni biro (FBI) u tom slučaju podigao optužnice protiv desetine ruskih državljana. To je toliko razbesnelo javnost u SAD pa su Trampa optužili da je veleizdajnik i Putinova pudlica. Među najglasnijima je bio bivši šef CIA Džon Brenan.
- Ponašanje Donalda Trampa u Helsinkiju gore je od zločina. Izjave su mu bile imbecilne i Putin ga je skroz držao u šaci. Ovo je izdaja - napisao je Brenan na Tviteru.

montaža

Ništa manje oštar nije bio ni demokrata Adam Šif, koji je rekao da je Tramp okrenuo leđa FBI.
- Predsednik Tramp je napao naše obaveštajne agencije jer su radili svoj posao dok je stajao pored diktatora koji se mešao u američke izbore. Kukavički i sramotno. Ovo je izdajnički dil - napisao je Šif.

AP/montaža

Pored demokrata, republikanski senatori takođe su izvređali lidera SAD zbog, kako kažu, katastrofalnog izdanja u Finskoj.
- Tramp je bio slabić, a Putin šampion. Iako je stajao direktno pored ruskog lidera, Tramp je propustio šansu da ga optuži za mešanje u izbore 2016. i da uputi strogo upozorenje oko budućih izbora - naglasio je senator Lindzi Grejem.

montaža

Njegov kolega Džef Flejk naveo je da su Trampove izjave sramota.
- Nikad ne bih pomislio da ću videti našeg predsednika da stoji pored ruskog i praktično govori da su SAD krive za rusku agresiju. Naš lider nas se odrekao - naveo je Flejk.

Švarceneger: Tramp kao mlohavi rezanac

Američki glumac i bivši guverner Kalifornije Arnold Švarceneger poručio je Donaldu Trampu da je bio kao mlohavi rezanac na konferenciji za medije sa Putinom.
- Predsedniče, samo što sam pogledao vašu konferenciju za novinare sa Putinom. Bilo je neprijatno. Stajali ste tamo kao mlohavi rezanac, kao nekakav obožavalac. Pitao sam se da li ćete tražiti od njega autogram ili ćete napraviti selfi - rekao je Švarceneger u video-poruci.

Rusi ga drže u šaci

Brojni političari sugerisali su i da su Rusi očigledno ucenili Trampa i drže ga u šaci jer samo tako mogu da objasne njegovo snishodljivo izdanje pred Putinom. S druge strane, američki mediji naglasili su da je Putin odneo diplomatsku pobedu i potpuno izdominirao u Helsinkiju. List "Vašington post" na naslovnoj strani objavio je da je Tramp Putinu poklonio diplomatski trijumf. Dnevnik "Njujork dejli njuz" optužio je Trampa za izdaju, a na naslovnoj strani objavio je karikaturu na kojoj Tramp drži za ruku Putina.
Ostali mediji u svetu takođe su zaključili da je Putin odneo trijumf na samitu, a britanski "Dejli miror" nazvao je Trampa Putinovom pudlicom.

TRAMP VALJDA HTEO DA POHVALI CRNOGORCE: To je zemlja snažnih i agresivnih ljudi. MOGLI BI DA ZAPOČNU TREĆI SVETSKI RAT!

Društvene mreže: Trampe, stidi se!

montaža

Hiljade korisnika društvenih mreža vređalo je američkog predsednika Donalda Trampa i poručilo mu da treba da se stidi jer se ponizio pred Putinom. Na nekoliko fotografija Tramp je prikazan kao Putinova lutka i beba, dok ga na jednoj ruski lider šeta na povocu. Na jednoj od objava Tramp grli mišićavog Putina s leđa i pritom se smeje.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!
Politika

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!

Dajem punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u Savetu bezbednosti UN, najvišem forumu svetske politike. Naša zemlja je u prethodnom periodu suočena sa izuzetno teškim pitanjima samo zbog posvećenosti slobodoljubivoj i samostalnoj politici i zbog apsolutne odlučnosti da odbrani interese svoje države i naroda, koji je izložen najvećim izazovima decenijama unazad.

23.04.2024

09:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija