• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.07.2018

10:22

AMERI TRLJAJU RUKE! Ekvador ukida azil Džulijanu Asanžu?

Vesti

AMERI TRLJAJU RUKE! Ekvador ukida azil Džulijanu Asanžu?

Podeli vest

Ekvador je sve bliži odluci da ukine azil osnivaču Vikiliksa Džulijani Asanžu i izbaci ga iz svoje ambasade u Londonu, objavio je američki istraživački novinar Glen Grinvald

Ekvadorski predsednik Lenin Moreno u petak je posetio Veliku Britaniju gde se sastao se tamošnjim zvaničnicima kako bi napravio sporazum pod kojim bi azil Asanžu bio ukinut, a on predat britanskim vlastima, objavio je Grinvald na svojoj internet stranici Intersept.

On navodi, pozivajući se na izvore bliske ekvadorskom predsedniku i ministarstvu spoljnih poslova, da bi već početkom naredne nedelje Asanž mogao biti izbačen iz ambasade Ekvadora.

Australijski državljanin Asanž nalazi se u ambasadi Ekvadora od 2012. godine, nakon što je u Švedskoj optužen za seksualni napad. Unutar ambasade on ne sme da bude uhapšen.

Švedska je u međuvremenu odustala od optužnice, ali mu u Britaniji i dalje preti hapšenje jer se tada nije odzazvao na sudski poziv.

Asanž je tada verovao, kao uostalom i sada, da će, ako napusti zgradu ambasade, biti izručen SAD gde će biti ispitan o aktivnostima Vikiliksa.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija