• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnik.news

26.07.2018

09:27

(FOTO) VOLIMO SE! Tramp posle sastanka sa Junkerom tvitovao o toplim odnosima SAD i EU

Vesti

(FOTO) VOLIMO SE! Tramp posle sastanka sa Junkerom tvitovao o toplim odnosima SAD i EU

Podeli vest

Predsednik SAD Donald Tramp je na svom Tviteru napisao kako između Amerike i Evropske unije postoje izuzetno topli odnosi​

- Ruku na srce, Evropska unija, koja je na fotografiji predstavljena u obliku Žan Kloda Junkera i SAD, koje predstavlja vaš verni sluga, vole jedan drugog - napisao je on.

Junker i Tramp su sinoć u Vašingtonu održali susret kako bi „pokrenuli novu fazu u odnosima između EU i SAD – "fazu tešnjeg prijateljstva i jačih trgovinskih odnosa".

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker rekao je nakon sastanka da je sa domaćinom, američkim predsednikom Donaldom Trampom, dogovorio da se obe strane uzdrže od uvođenja dodatnih carina dok traju razgovori o trgovini. Junker je rekao i da je nameravao da sklopi dogovor i da je to učinio.

U OPASNOSTI CELA PLANETA! TRAMP HOĆE SVETSKI RAT: Preti Iranu totalnim uništenjem, želi da izazove KRVAVU KATASTROFU?!

Tramp je, sa druge strane, izjavio da su obe strane saglasne da se kreću ka potpunom ukidanju carina, ograničenja i subvencija, kao i da će raditi na rešenju problema carina na čelik i aluminijum.

On je naveo i da je EU pristala da kupi veliku količinu američke soje, kao i da poveća uvoz američkog tečnog gasa – "ovo je veliki dan za slobodnu i fer trgovinu".

Junker i Tramp prethodno su dali smirujuće izjave uoči sastanka u Beloj kući u nastojanju da smire tenzije oko rastućih trgovinskih sukoba.

- Mi smo bliski partneri, saveznici, ne neprijatelji - rekao je Junker dok je Tramp rekao da očekuje nešto "vrlo pozitivno" od njihovog susreta.

Podsećanja radi, SAD su Evropskoj uniji od 1. juna uvele carinu od 25 odsto na uvoz čelika i 10 odsto na aluminijum, pošto Tramp smatra da evropske zemlje ne otvaraju dovoljno svoje tržište američkim proizvodima. Brisel je uzvratio uvođenjem carina na neke tipično američke proizvode kao što su motocikli "Harli Dejvidson" i puter od kikirikija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 5 godina

"Топла браћа"...? По ... - материни...

Milorad Culibrk

pre 5 godina

Cveta ljubav izmedju matore pijane budale i napaljenog starkelje ( Evrope i Amerike )

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!
Tenis

Alkaraz: Boli me što sam propustio Barselonu!

Španski teniser Karlos Alkaraz (20) govorio je na konferenciji za medije uoči nastupa na turniru u Madridu, a osvrnuo se i na povredu nadlaktice koja ga je na skoro mesec dana odvojila od terena.

23.04.2024

20:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija