• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs

26.07.2018

23:38

ASAD OTKRIO DETALJE DILA SIRIJE I RUSIJE! Ameri i Zapad će tek sada poludeti od besa!

Vesti

ASAD OTKRIO DETALJE DILA SIRIJE I RUSIJE! Ameri i Zapad će tek sada poludeti od besa!

Podeli vest

Prisustvo ruskih vojnika u Siriji biće neophodno sve dok se u svetu ne uspostavi politička ravnoteža, poručuje predsednik Sirije Bašar Asad. Trajanje sporazuma između Sirije i Rusije, navodi on, o vojnoj bazi u Hmejmimu  (40 godina) svedoči o dugoročnim planovima za saradnju dveju zemalja

Predsednik Sirije Bašar Asad nazvao je organizaciju Beli šlemovi maskom terorističkih grupa Al Kaide i Nusra fronta.

- Takve organizacije kao što su Beli šlemovi ne postoje. To je samo maska. To je maska Nusre. Oni su pobegli iz Sirije i zapravo nisu pobegli, već su ih odatle evakuisali. Evakuisao ih je Izrael, Jordan i zapadne zemlje, 'humanističke' zapadne zemlje, a sada na internetu postoje dokazi, mogu se pogledati snimak i fotografije istih članova te organizacije sa mačevima u rukama koji slave ubistva sirijskih vojnika nad njihovim telima. Svi ovi snimci postoje. Pa zar su potrebni još neki dokazi da to nije nikakva humanitarna organizacija, to je maska Al Kaide - naglasio je Asad u intervjuu za ruske medije.

Odgovarajući na pitanje da li se može reći da su svi predstavnici Belih šlemova napustili Siriju, Asad je odgovorio negativno.

- Ne. Najverovatnije su (otišle) njihove vođe. Zato što su mnogi od njih militanti i zapravo se sada bavimo pomirenjem sa ovim militantima, od kojih su neki ostali u Siriji kao civili, položili su oružje, a neki otišli u Idlib. Većina je otišla u Idlib, gde mogu da žive sa svojom terorističkom braćom. Sada u Idlibu ima desetina hiljada terorista - dodao je sirijski predsednik.

On je naveo da je sudbina Belih šlemova ista kao i svakog teroriste. 

- Oni imaju dva puta: ili da polože oružje i koriste amnestiju, kako se to dešava već četiri ili pet godina, ili da budu likvidirani, kao i drugi teroristi - objasnio je Asad.

Sirijske vojne trupe planiraju da se kreću ka svim regionima pod kontrolom terorista, a sada je cilj i provincija Idlib, dodao je on.

- Sada, naravno, postoje teritorije u istočnom delu Sirije koje kontrolišu razne grupe. Neke od njih su DAEŠ, ali to su mala uporišta, kao i Nusra front i druge ekstremističke grupe. Zbog toga ćemo se kretati prema svim ovim regionima. Vojska će odrediti prioritete, a Idlib je jedan od njih -  naglasio je sirijski lider.

Reuters/AP fotomontaža

Vlade Rusije i Sirije razmatraju mogućnosti maksimalne saradnje u procesu povratka izbeglica u Siriju, rekao je Asad.

- Naša Vlada čini sve što je moguće da bi obnovila infrastrukturu, ali to nije dovoljno. Takođe treba razmišljati o obnovi ekonomije, radnih mesta, izgradnji škola i, pre svega, kuća (izbeglica) kako bi oni imali gde da žive. Upravo to je glavna tema za raspravu između ruske i sirijske Vlade - kako pružiti maksimalnu pomoć za ubrzanje procesa povratka izbeglica u Siriju - naglasio je Asad.

(VIDEO) AMERI PUKLI, ALI POTPUNO! PANIKA U SAD, u lopti koju je Putin dao Trampu POSTOJI TAJNI ŠPIJUNSKI ČIP!

On je takođe pozvao sirijske izbeglice koji su pre rata imali sopstveni biznis, da se vrate u zemlju.

Prisustvo ruskih vojnika u Siriji biće neophodno sve dok se u svetu ne uspostavi politička ravnoteža, smatra Asad.

- Rusija nije mala zemlja, to je velika sila. Stoga ona ima obavezu prema celom svetu. I ona ima odgovornost prema celom svetu. A deo ove odgovornosti je političko i vojno prisustvo u različitim regionima, ukoliko je to neophodno. Možda ona nema želju da bude uvučena sa vojne tačke gledišta, ali stvarnost u svetu je danas takva da vas ona ponekad tera da se krećete u određenim pravcima - rekao je Asad.

- Tako da su Oružane snage Rusije važne za ravnotežu u našem regionu, barem na Bliskom istoku, sve dok se ne promeni politička ravnoteža u svetu. A možda se to i neće desiti, ne znamo. Zbog toga je ovo važno i neophodno - dodao je sirijski predsednik.

(VIDEO) DRAMA U ŠPANIJI: Migranati NAORUŽANI BACAČIMA PLAMENA probili granicu, povređena 22 policajca i više od 100 migranata!

Trajanje sporazuma između Sirije i Rusije o vojnoj bazi u Hmejmimu svedoči o dugoročnim planovima za saradnju dveju zemalja, rekao je predsednik.

- Kao što znate, sada postoji dogovor između Sirije i Rusije o bazi u Hmejmimu. On će važiti više od 40 godina. Da je pitanje bilo da je ruska vojska došla samo da se bori protiv terorizma, zašto bi se onda zaključivao sporazum na više od 40 godina. Moglo bi se ograničiti na nekoliko godina i zatim ga konstantno obnavljati - objasnio je Asad.

ZMIJA TAČI IZAZIVA SRBIJU: Neće biti podele Kosova, o ALBANCIMA IZ PREŠEVSKE DOLINE ODLUČIVAĆE SE U BRISELU!

Zbog toga je, prema mišljenju sirijskog lidera, potrebno istaći dva aspekta prisustva ruske vojske u Siriji.

fotomontaža

- Prvi je borba protiv terorizma, jer na taj način Rusi štite i Siriju i Rusiju i druge zemlje, ali drugi aspekt je vojna i politička ravnoteža u svetu - naglasio je sirijski predsednik


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija