• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.07.2018

17:24

TRAMP: Hvala Kim Džong Unu što je održao obećanje!

Vesti

TRAMP: Hvala Kim Džong Unu što je održao obećanje!

Podeli vest

Predsednik SAD Donald Tramp zahvalio je lideru Severne Koreje Kim Džong-unu jer je održao obećanje koje je dao na samitu u Singapuru da će omogućiti povratak u SAD posmrtnih ostataka nestalih američkih vojnika iz Korejskog rata

Kako je prenela agencija AP, Tramp je izjavio da želi da zahvali Kimu pred novinarima jer je održao svoju reč. Američki vojni avion sleteo je u Vonsan u Severnoj Koreji da pokupi 55 malih kutija sa posmrtnim ostacima američkih vojnika poginulih u Korejskom ratu.

Posmrtni ostaci biće prebačeni u bazu na Havajima nakon ceremonije koja će naredne srede biti održana u bazi u Južnoj Koreji.

- Nakon toliko puno godina, ovo će biti važan trenutak za mnoge porodice. Hvala Kim Džong Unu - poručio je Tramp prethodno na Tviteru.

PUTIN: Očigledno je da Tramp ima želju da se susreti nastave, ja sam spreman!


Bela kuća je dva sata pre toga takođe izdala saopštenje povodom predaje mogućih posmrtnih ostataka.

- Ohrabreni smo delima Severne Koreje i trenutkom za pozitivnu promenu - navodi se u saopštenju.
Kao nestali u Korejskom ratu (1950-1953) vodi se oko 7.700 americkih vojnika, a veruje se da su ostaci njih 5.300 i dalje u Severnoj Koreji. U ratu su poginuli milioni ljudi, uključujući i 36.000 američkih vojnika.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija