• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Komersant

27.07.2018

19:44

(VIDEO) AMERI SPREMNI ZA NAPAD NA IRAN: Nuklearni objekti na meti već u avgustu, RUSIJA POKUŠAVA DA SPREČI KATASTROFU!

Vesti

(VIDEO) AMERI SPREMNI ZA NAPAD NA IRAN: Nuklearni objekti na meti već u avgustu, RUSIJA POKUŠAVA DA SPREČI KATASTROFU!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države mogle bi da izvrše napad na nuklearne objekte u Iranu već u avgustu, javila je televizija Ej-Bi-Si pozivajući se na izvor u vladi Australije

Kako su izvori u kabinetu rekli novinarima australijska i britanska vojska mogle bi da pomognu Amerikancima da odrede tačne ciljeve, ali neće učestvovati u neposrednom napadu.

Istovremeno su mediji naveli da je australijski premijer Malkolm Ternbul izjavio da nema razloga da veruje da se SAD pripremaju za vojni sukob sa Iranom. Ternbul je kasnije demantovao izveštaj televizije, nazvavši ga "izmišljotinom".

Bela kuća nije potvrdila podatke o napadu na Iran.

Portparol Bele kuće, Hogan Gidli, saopštio je novinarima da ne može da potvrdi ovo saopštenje i da se o tom pitanju obrate Ministarstvu odbrane.

- Ali mogu da vam kažem da je predsednik (Donald Tramp) jasno istakao svoj stav o Iranu. Njihovi (iranski) postupci destabilizuju region, a želja i pokušaji dobijanja nuklearnog oružja jedan su od razloga što je (Tramp) nazvao sporazum sa Iranom najgorim koji je ikada video - dodao je Gidli.

(VIDEO) RUSI NE VERUJU DA SU AMERI BILI NA MESECU, ali su podeljeni po pitanju vanzemaljca!

- Mi sarađujemo sa partnerima i saveznicima, pokušavajući da primoramo Iran da promeni svoje ponašanje i prekine svoje akcije u regionu -  zaključio je on.

Odnosi Vašingtona i Teherana ozbiljno su se pogoršali ovog proleća kada su se SAD jednostrano povukle iz sporazuma o nuklearnom programu i ponovo uvele sve sankcije Iranu.

PUTINOV ŠAH MAT AMERIMA, MOSKVA POSTAVLjA USLOVE: Samo ruski brodovi će prevoziti naftu preko Severne morske rute!

Bela kuća je danas saopštila da je američki predsednik Donald Tramp "otvoren za posetu Moskvi" čim dobije "formalni poziv" od ruskog predsednika Vladimira Putina, a to saopštenje je izdato nakon što je Putin danas poručio da je spreman za novi sastanak sa Trampom - bilo u Vašingtonu ili u Moskvi.

- Tramp se raduje poseti predsednika Putina Vašingtonu posle 1. januara i otvoren je za posetu Moskvi nakon što dobije formalni poziv", saopštila je portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders - prenosi AP.

Tramp je prvobitno pozvao Putina da poseti Vašington ove jeseni radi ponovnog sastanka posle nedavnog samita dva lidera u Helsinkiju, ali je Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton ove nedelje rekao da Tramp sada smatra da bi do novog susreta trebalo da dođe "nakon što se završi ruski lov na veštice" i "posle 1. januara".

PUTIN: Očigledno je da Tramp ima želju da se susreti nastave, ja sam spreman!

Telefonski razgovori na relaciji Moskva-Vašington, zaključio je ruski predsednik, nisu dovoljni, te se dve strane moraju sastati kako bi razgovarale o pitanjima kao što su nuklearni sporazum sa Iranom i globalni sukobi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija