• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.08.2018

12:49

ASANŽOVO ZDRAVLJE POGORŠANO, uskoro napušta ambasadu Ekvadora

Vesti

ASANŽOVO ZDRAVLJE POGORŠANO, uskoro napušta ambasadu Ekvadora

Podeli vest

Zdravlje osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža nedavno je pogošano i očekuje se da će on napustiti ambasadu Ekvadora narednih nedelja, izjavile su za Blumberg dve neimenovane ošobe

Asanž boravi u ambasadi Ekvadora od 2012. godine i njegova sloboda izvan ambasade nije garantovana, preneo je Blumberg.

Njemu preti hapšenje zbog neplaćanja kaucije u Londonu i iako američki tužioci nisu izneli optužnicu protiv njega rizik u SAD za njega je veliki. 

Asanž nije bio odvojen od sveta iako je sve vreme u ambasadi, a diplomatski napori da se pregovra o njegovom izlasku su udvostručeni kako zbog njegovog lošeg zdravstvenog stanja, tako i jer je strpljenje Ekvadora pri kraju.


Predsednik Ekvadora Lenin Moreno, nazvao je Asanža "kamenčićem u cipeli" i nasleđenim problemom.

ASANŽ POSTAO "KOST U GRLU"! Predsednik Ekvadora: MORAĆE DA IDE!


On je tokom nedavne posete Londonu razgovarao o Asanžu i tom prilikom je rekao da su jedino što oni žele garancije da mu život neće biti u opasnosti. 

Asanž je našao utocište u Ambasadi Ekvadora u Londonu nakon što su ga švedske vlasti optužile za seksualni napad.

Iako je ta optužnica odbacena, on i dalje strahuje od izrucenja SAD gde ga traže zbog objavljivanja tajnih diplomatskih depeša.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija